Isoleren

De belangrijkste voordelen van isolatieglas

14 februari 2017

Zit je middenin een verbouwing, denk je eraan om een huis te gaan of te laten bouwen of ben je op zoek naar een nieuw huis? Dan zijn er ontzettend veel opties en mogelijkheden om over na te denken. De isolatie van je huis is een van de eerste dingen die je bij de horens moet pakken. Om het je makkelijk te maken zetten we alvast de belangrijkste voordelen van isolatieglas voor je op een rijtje zodat je precies weet wat isolatieglas inhoudt en waarop je je keuze baseert.

Bespaar energie met isolatieglas

Isolatieglas is dubbel glas met daartussen een lege laag, de spouw. Deze lege ruimte kan gevuld zijn met lucht of zelfs met gas, waardoor je ruit in zijn geheel beter geïsoleerd is. Door de extra ruimte tussen het glas geeft je raam veel minder warmte af naar buiten. Dit betekent dat je minder binnenwarmte verliest en je huis dus warmer blijft. Doordat je minder warmte verliest bespaar je flink wat energie. Doordat er geen warmte verloren gaat hoef je minder te stoken. Dit scheelt weer in de energiekosten en een lagere gasrekening. Op jaarbasis scheelt de aanleg van isolatieglas al flink wat euro’s.

Constante binnentemperatuur door isolatieglas

Doordat isolatieglas ervoor zorgt dat je minder warmte verliest, blijft de temperatuur in je huis automatisch gelijkmatiger. Zodra je een voor jezelf comfortabele temperatuur hebt ingesteld, kun je er vanuit gaan dat je huis gedurende de dag deze temperatuur blijft. Ook de hoekjes bij de ramen worden als snel favoriete plekjes omdat het ook hier aangenaam warm blijft.

Gezonder leefklimaat door isolatieglas

Dat het gebruik van isolatieglas in je huis voor een aangenamer klimaat en een daardoor lagere energierekening kan zorgen, blijkt uit bovenstaande uitleg. Er is echter nog een derde voordeel waar je rekening mee kunt houden als je denkt aan het aanschaffen van ramen met isolatieglas. Op isolatieglas ontstaat veel minder condens op de ramen, dit komt door de constantere binnentemperatuur. Een ruimte waar veel condens op de ramen staat, is automatisch vochtiger. Isolatieglas zorgt dus ook nog eens voor een gezondere lucht in je woning.

Je vindt misschien ook leuk