Buiten

Een boomhut in de tuin: niet alleen leuk voor de kids

16 februari 2017

Wil je jouw leefruimte wat vergroten? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een tuinhuisje of schuur in de tuin neer te zetten, maar je kunt ook slim gebruik maken van die grote en stevige boom in de tuin. Door een boomhut in de tuin te bouwen, creëer je een uniek stukje leefruimte. Deze ruimte is niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Wat je allemaal met een boomhut kunt doen, lees je op deze pagina.

Boomhutten als extra speelruimte voor de kids

Kinderen vinden boomhutten geweldig. Ze kunnen hier heerlijk spelen, maar ze kunnen er ook in alle rust lekker zitten, lezen of zelfs een filmpje kijken. Door een hut in de boom te bouwen, zorg je voor een soort extra speelkamer voor de kinderen. En omdat de speelkamer hoog in de boom zit, is de ruimte zelfs voor oudere kids hartstikke leuk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je kinderen alleen op jonge leeftijd in de hut gaan zitten, want ook oudere kinderen kunnen hier heerlijk verblijven.

Een boomhut als gastenverblijf

Heb je geen ruimte voor een logeerkamer in huis, maar wil je wel gasten kunnen ontvangen? Dan kun je ook een gastenverblijf in de boom bouwen. Door een luxe hut in de boom te bouwen, kun je hier een prachtig gastenverblijf in maken. Je bent geen slaapkamer in huis kwijt voor het gastenverblijf, maar je kunt wel een mooie kamer aanbieden aan vrienden en familieleden die blijven slapen. Daarnaast is het overnachten in een luxe hut in de boom erg bijzonder, dus je vrienden en familieleden zullen het zelfs leuk vinden om een keer in een boomhut te slapen.

Een hut in de boom als kantoor

Je kunt er ook voor kiezen om een hut in de boom te bouwen en deze hut vervolgens te gebruiken als kantoor. Door elektriciteit in de hut aan te brengen, kun je alle apparaten in de hut gebruiken die je in je eigen huis ook gebruikt. Daar komt nog bij dat je lekker rustig kunt werken in een boomhut, aangezien hier toch minder mensen aan komen kloppen om je van je werk te houden.

Een hut in de boom als hobbyruimte

Tot slot kun je er ook voor kiezen om een hut in de boom te bouwen als hobbyruimte voor jezelf. Houd je van knutselen? Dan maak je een knutselkamer in de hut. Schilder je veel in je vrije tijd? Dan maak je een atelier in de boomhut.

Je vindt misschien ook leuk