Klusbedrijven

Jouw woning tijdelijk verhuren, hier moet je opletten

14 februari 2017

Het klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk om je vakantie deels terug te verdienen om je woning die leeg is te gaan verhuren. Veel mensen hebben dit geprobeerd maar hebben zich vergist in wat er bij komt kijken. Natuurlijk is het mogelijk maar denk om de volgende dingen die in dit artikel verteld worden.

Verzekering

Sluit een goede verzekering af waarbij je niet hoeft te liegen over schade in jouw woning terwijl jezelf niet thuis was. Er zijn veel verzekeraars die deze schade niet vergoeden en dan kun je in het ergste geval jouw inboedel laten opkopen, doordat het voor jou niets meer waard is.

Belasting

Natuurlijk leuk om de vakantie te vergoeden, maar het is nou eenmaal verplicht om elk inkomen aan te geven bij de belasting bij tijdelijk verhuur is dit 70 procent dat je moet aangeven, jaarlijks.

Omgeving

Het is natuurlijk belangrijk dat jouw buren weet hebben van de gasten, wanneer jij bijvoorbeeld op vakantie bent en er zitten mensen in de woning zal de buurman wellicht de politie bellen. Ben je een bewoner van een appartementencomplex dan kan het zijn dat de vereniging van eigenaren hebben besloten dit te verbieden.

Hypotheek

Het tijdelijk verhuren van een koopwoning is officieel niet legaal maar het wordt vrijwel nooit gecontroleerd. Stel nou dat jij voor de rechter wordt gesleept zal je juridisch nergens zijn en kun je in de problemen raken.

Het is dus wel degelijk mogelijk om de woning tijdelijk te verhuren maar je moet natuurlijk wel voldoen aan de bovenstaande eisen. De vraag is dan of jij het de moeite waard vindt om wat extra geld te verdienen.

Je vindt misschien ook leuk