Inrichting

Klein bijzettafeltje in huis

19 oktober 2018

Wanneer we thuis zijn en we hebben iets vast in onze handen wat we even snel kwijt moeten vinden we het altijd fijn om meerdere kleine bijzettafeltjes in huis te hebben. Het is zo’n klein, maar toch ook weer zo’n groot en belangrijk woon-item. Op de gang kunnen we er onze sleutels in kwijt zonder deze continu kwijt te raken, in de slaapkamer staat onze wekker erop of ligt onze mobiele telefoon erop op te laden en in de woonkamer of achtertuin kunnen we er onze voeten of drankjes en snacks op kwijt. Daarnaast functioneert het in sommige gevallen ook als decoratie voor uw woning. Mensen willen er wel eens een vaas met bloemen op kwijt kunnen wat uiteraard voor meer sfeer, natuur en kleur in het huis zorgt. Een van de belangrijkste voordelen is dat bijzettafeltjes vrijwel niks wegen en vaak ook nog eens lekker klein zijn. Het is dus ideaal om ze van buiten naar binnen te slepen, wanneer het lekker weer is, zodat we buiten ook onze drankjes ergens op kwijt kunnen. Mede omdat het zo klein is, bestaat ook die mogelijkheid

 

Zelf maken of aanschaffen?

Mede omdat dit soort tafeltjes zo klein is, bestaat ook de mogelijkheid om het natuurlijk allemaal zelf in elkaar te zetten. Dit scheelt weer geld en u heeft weer wat extra lichaamsbeweging te pakken. Wanneer u van zagen en timmeren houdt is het natuurlijk al helemaal ideaal! Bedenkt u eens als u naar de tuin kijkt en u ziet uw eigen van hout gemaakte tafeltje staan. Dat is toch iets om trots op te zijn.

Wat u hiervoor nodig heeft zijn een beitel, hamer, een zaag nodig. Hiermee gaat u een dikke tak en een boomschijf mooi bewerken tot een mooi rond, vierpotig tafeltje. Zorg ervoor dat u vier even dikke en lange takken tot uw beschikking heeft en dat u de schijf even mooi glas schuurt en lakt. Vervolgens moet u de poten verbinden aan de onderkant van de schijf (maak voor uzelf even een onderscheid tussen de onderkant en de bovenkant) door middel van houtlijm en pennen. Het is tot slot belangrijk dat alles stevig blijft staan en dat het niet in elkaar stort. Test dit dus nog even met wat gewicht.

 

Je vindt misschien ook leuk