Badkamer

Mogelijkheden van plafonds in de badkamer

26 oktober 2018

Mogelijkheden van plafonds in de badkamer

Bij een plafond badkamer moet je met wat extra zaken rekening houden. Omdat een badkamer een vochtige ruimte is, is het plafond voortdurend vochtig en daar moet het tegen bestand zijn. Ook moet een dergelijk plafond bestand zijn tegen schimmelvorming en bacteriën. Gelukkig zijn er verschillende systemen op de markt voor een strak plafond in de badkamer die tegen deze problemen bestand zijn. Het is aan te raden om naast het plafond ook na te denken over verlichting en ventilatie in de badkamer, omdat dit eventueel in het plafond geïntegreerd kan worden.

Aluminium plafonds

Met een badkamer plafond van aluminium creëer je een bijzondere en unieke ruimte. Aluminium is in de meeste gevallen van hoogglans en dit geeft de badkamer een luxueus uiterlijk. Daarnaast heeft aluminium positieve eigenschappen die nodig zijn in de badkamer. Het is vochtbestendig en zeer gemakkelijk te onderhouden. Je hebt geen last van een plafond dat door vocht krimpt of uitzet en de aluminium lamellen kunnen op jouw gewenste manier geplaatst worden. Dit kan over de breedte of de lengte van de badkamer, maar wil je een bijzonder plafond dan kun je deze ook diagonaal aanbrengen. In een aluminium plafond is het heel goed mogelijk om verlichting en leidingen in te verwerken. Wel kan een aluminium plafond prijzig zijn, maar het plafond is daarentegen wel erg duurzaam.

Spanplafonds

Plameco is de grootste leverancier van spanplafonds in Nederland. Steeds meer mensen zien de voordelen van een spanplafond. Vooral als je een badkamer plafond hebt dat is beschadigd door vocht en je geen zin hebt om het gehele plafond te vernieuwen, dan is een spanplafond een ideale oplossing. Een spanplafond is een plafond dat is gemaakt van een hoogwaardig elastisch kunststof dat volledig strak aan de muren wordt bevestigd. Hierdoor ontstaat een prachtig naadloos plafond en wordt het oude lelijke plafond uit het zicht onttrokken. Een spanplafond is heel gemakkelijk af te lappen en is bestand tegen vocht, schimmels en bacteriën. Ook is een plafond verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven en bij Plameco is het zelfs mogelijk om een eigen foto op het doek af te laten drukken. Een spanplafond is een zeer uniek plafond.

MDF plafonds

Hout in de badkamer is altijd een risico, omdat niet bestand is tegen vocht en kan krimpen en uitzetten. Een uitzondering hierop is geplastificeerd MDF. MDF is bewerkt huis en is voorzien van een kunststoffolie dat waterafstotend is. Hierdoor leent MDF zich uitstekend om geplaatst te worden als badkamerplafond. Net zoals een aluminium plafond, bestaat een MDF plafond uit lamellen die op elke gewenste manier aangebracht kunnen worden. De MDF lamellen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, dus je kunt er een eigen sfeer mee creëren. Bij goed onderhoud is een MDF plafond erg duurzaam, maar een stuk goedkoper dan aluminium.

Je vindt misschien ook leuk