Inrichting

Doe het zelf winterprojecten

26 oktober 2018

Tijdens de herfst- en winterperiodes zijn er diverse manieren hoe je zelf aan de slag kunt gaan in huis. Je kunt diverse meubels kopen en leuke accessoires plaatsen of andere toepassingen verzinnen die je interieur een leuke sfeer geven. Hier vind je enkele ideeën.

Weg met oud behang

Je kunt ervoor kiezen om oud behang weg te halen en te kiezen voor een nieuwe frisse look. Hierbij moet je wel een gladde ondergrond hebben op de muur voor wat nieuws. Dit kan leuk nieuw behang zijn of toch een likje verf, eventueel een leuke combinatie naar smaak. Kijk op een inspiratie blog om de laatste trends te bewonderen.

Originele ophangsystemen

De planken aan de muur kan je ook eens vervangen voor iets originelers. Je kunt denken aan planken die aan leren dragers hangen om een industriële look te geven. Of juist met een textiel afwerking. Er zijn vele leuke varianten te vinden om een andere aankleding te geven. Het enige wat je hoeft te doen is gaten te boren en je bent zo redelijk snel klaar.

Stijlvolle decoratie

Op je lijstje van doe het zelf kan je je interieur in een herfst- en winterstijl decoreren. Denk bijvoorbeeld aan leuke decoratieglazen gevuld met herfstimpressies zoals oude bladeren of kastanjes. In diverse winkels vind je allerlei producten waarmee je je interieur een extra leuke sfeer kunt geven voor weinig geld.

Schilderen

Het kan een vervelend karwei zijn, maar het zorgt wel voor een goede look: schilderen van je houtwerk en kozijnen binnen. Zorg dat je het houtwerk goed schuurt met schuurpapier. Daarnaast dient het vetvrij te zijn waarna je een nieuwe grondlaag kunt opbrengen. Voor een nieuwe verflaag kan je het beste voor acrylverf(water basis) kiezen. Alkydverf(terpentine basis) zorgt wellicht voor een sterkere laag, acrylverf verkleurt echter niet en omdat veel gedeeltes van je houtwerk toch regelmatig in het donker zitten, kan een sneller vergelen. Dat is natuurlijk zonde als je na 1-2 jaar al een vergeling hebt wanneer je een lichtere kleur gebruikt. Daarbij is de verflucht van terpentineverf ongezond en moet je continu ventileren.

Je vindt misschien ook leuk