Inrichting

Hoe moet je een keuken goed indelen?

3 februari 2020

Staat een nieuwe keuken op de planning? Een goed idee is om vooraf te bedenken hoe je dit wil gaan inrichten. Bij het inrichten van een keuken moet niet alleen gedacht worden over de stijl, maar ook over hoe praktisch het is. Dit kan een groot verschil maken tijdens het koken. Natuurlijk moet je de keuken op maat laten maken dus denk ook gelijk over hoe wat en waar je dat wil laten doen.

De indeling van de keuken

Wanneer je een keuken gaat inrichten is een praktische indeling van noodzaak. Tenslotte van een keuken wordt een hoop gebruik gemaakt, hierdoor wil je niet tegen onpraktische zaken aanlopen. Een goede indeling van een keuken bestaat uit vijf delen:

De vijf delen:

Allereerst het spoelen en afval. Tevens sorteer je in dit deel het afval en ruim je dit op.W ellicht het cruciaalste onderdeel in het gebied voor spoelen en afval is de spoelbak. Bij het inrichten van je keuken moet je ervoor zorgen het spoel- en afval deel zich tussen het opberg deel en het kook en bak deel bevindt. Ten tweede het voorbereidende deel. in dit deel wordt het eten voorbereid door snijden, versnipperen etc. Het cruciaalste stuk van het voorbereidende deel is je werkblad. Bij de inrichting van de keuken bevindt het voorbereidende deel zich tussen het spoel- en afval deel en het kook- en bak deel. Hierna komt het kook en bak-deel. Bij het kook en bak-deel houdt dan rekening met dat wanneer je de keuken gaat inrichten dat je potten, pannen en andere kook- en bakspullen gelijk bij de hand hebt. Het onderdeel dat het meest van belang is in het kook- en bak-deel is de kookplaat. Als je een keuken gaat inrichten hoort het kook- en bakken deel naast het voorbereidingsdeel.

Vervolgens komt het voorraads deel. Het natuurlijk belangrijkste onderdeel van het voorraads deel is de koelkast. De koelkast is immer heel belangrijk bij de inrichting van de keuken. De gemiddelde koelkast deur wordt immers 35 keer per dag open gemaakt. De overige onderdelen van dit deel zijn de hoge kasten en de voorraadladen. Als u start met het inrichten wees er dan zeker van dat het voorraads deel zich dicht bij het kook deel bevindt. Als laatste komt de opberging. In het opberging deel worden de dingen geplaatst die niet iedere dag gebruikt worden. Wanneer u de keuken inricht hoeft u dit deel geen speciale plek te geven. Let wel op dat wanneer u de keuken inricht dat dit deel het meeste ruimte zal gebruiken van de keuken. Met deze inrichting zal je nergens tegenaan lopen en geen onpraktische dingen in jouw keuken tegenkomen. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken van de keuken.

Je vindt misschien ook leuk