Inrichting

Kleurinspiratie op doen

19 september 2016

Ben je niet langer tevreden over de kleur of inrichting van de kamers in je woning? Er zijn verschillende manieren om je woning een nieuwe uitstraling te geven. Kies er bijvoorbeeld voor om kleurinspiratie op te doen in woonbladen en op internet. Er zijn verschillende interieurstylisten die de door hun ingerichte woningen op een online blog delen. Vaak hebben interieurstylisten een bepaalde kijk op het gebruik van kleuren, die veel particuliere woningbezitters niet hebben. Zo kun je op nieuwe ideeën komen, waar je zelf wellicht nooit aan had gedacht!

Kleur in je interieur verwerken

Er zijn verschillende manieren om meer kleur in je inrichting te verwerken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om muren te beschilderen met een bepaald patroon of in één kleur. Een te felle kleur kan echter gaan overheersen, waardoor veel mensen het niet aandurven om alle muren te verven. Gelukkig zijn er nog verschillende andere manieren om je kamers meer kleur te geven. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van subtiele accessoires, zoals kleine bloempotjes, houders voor waxinelichtjes, enzovoorts.

Kies voor een vloerkleed in huis

Veel mensen hebben laminaat op de vloer liggen. Door te kiezen voor het gebruik van een kleurrijk vloerkleed kun je kamers in huis meer kleur geven, zonder dat dit permanent is. Wanneer het vloerkleed niet bevalt of wanneer je een andere kleur wilt na verloop van tijd, kun je het vloerkleed tijdelijk in een andere kamer bewaren. Er zijn verschillende woonwinkels die vloerkleden aanbieden. Hierbij heb je de keuze uit vloerkleden met korte en lange haren, vloerkleden in een vaste kleur of met een patroon, enzovoorts. Door de diversiteit aan vloerkleden vind je altijd een model die aansluit bij de inrichting van je woning.

Je vindt misschien ook leuk