Woonkamer

Je kamer verven? Doe het zelf!

19 september 2016

Veel mensen zien er enorm tegenop: het verven van muren, kozijnen of deuren. Toch kan het veel geld besparen als je het verven van een kamer zelf uitvoert. Hoe verf jij momenteel je muren, plafonds, deuren en kozijnen? Om te beginnen is het bij het verven van kamers belangrijk dat je de juiste en voldoende materialen in huis haalt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je verschillende soorten kwasten, een paar rollers, afplaktape en voldoende kranten hebt om alles af te kunnen dekken. Je moet er immers niet aan denken, dat je nieuwe bank na het verven van de kamers onder de verfspetters zit?

 

Zeker de afplaktape is absoluut niet duur! Het wordt dan ook sterk aangeraden om hier niet op te besparen. Daarbij doe je er verstandig aan om goede in plaats van goedkope kwasten te kopen. Hier heb je op langere termijn profijt van! De haren van goedkope kwasten gaan vaak snel uit elkaar staan, waardoor de kwasten minder goed te gebruiken zijn.

De juiste kleur verf uitzoeken

Wanneer je alle spullen voor het verven van een kamer in huis hebt kun je op zoek gaan naar geschikte verf. Er zijn verschillende winkels die verf aanbieden. Vaak hebben deze winkels een soort pallet, waarop je de verschillende kleuren met elkaar kunt vergelijken. Ook kun je kleine verfstrookjes meenemen, die je thuis tegen je interieur aan kunt houden. Zo weet je precies wat een bepaalde kleur op de muren van je kamer met de sfeer in huis kan doen.

 

Is het je gelukt om een geschikte kleur verf te vinden voor het verven van je kamers? Koop voldoende verf, zodat je alle muren in een keer kunt verven. In sommige gevallen zal je een kleur tweemaal moeten aanbrengen.

Je vindt misschien ook leuk