Woonkamer

Warme vloeren

21 april 2016

De koude maanden zijn net voorbij. Waarbij het vervelend was om op te staan zonder sokken of pantoffels. Want ach niemand heeft zin in koude voeten in de vroege morgen. Dit probleem werd in de oudheid al door de Romeinen geconstateerd. Die ervaarden dit probleem toen ze ons koude landje kwamen innemen. Maar wat blijkt de Romeinen hadden hier de ideale oplossing voor; verwarmde verwarmde vloeren. Dit ging heel lang goed tot Rome onderuit ging de en de techniek in vergetelheid raakten. Pas weer 800 jaar later kwamen de Europeanen met een baanbrekend idee. Verwarmde vloeren, alsof ze het zelf bedacht hadden.

Techniek verwarmde vloeren
Er zijn twee verschillende soorten bekende technieken die worden gebruikt voor vloer verwarming. Infrarood verwarming en de Nano infrarood. Beide methodes worden gebruikt om de vloer lekker te verwarmen in tijden van nood. In nood spreken wij van de ellendige wintermaanden. Maar dit terzijde hoe werkt dit nou eigenlijk. Wat is de techniek achter beide methodes. Beide methodes worden kort toegelicht en van elkaar onderscheiden.

Infrarood verwarming
Om te begrijpen hoe infrarood verwarming werkt doen we eerst even een paar stappen terug. De zon straalt warmte af. Deze warmte word door mensen opgevangen, hierdoor voelen we ons goed. Deze vorm van warmte heeft met het stralingspectrum van de zon te maken. Deze situeren zich tussen de 750 Nm en de 10.000 Nm. In dit spectrum kaatsen verschillende elektromagnetische energiegolven af en die worden opgenomen door infrarood panelen. Hierdoor worden interieur, meubilair en andere objecten in huis verwarmd.

Nano infrarood
Nano infrarood verwarming is een technologie die een laag nanodeeltjes van zilver gebruikt om een anti-bacteriële en anti-schimmel effect te krijgen. Wanneer de infrarood panelen beginnen op te warmen hebben deze panelen een vervelend effect op schimmels en bacteriën. Ze worden vrijwel direct verwijderd. Deze vorm van verwarming word geadviseerd in plaats van de traditionele verwarming. Want deze vorm van verwarming pakt de bacteriën en de schimmels aan, dit doet de oude vorm van verwarming niet.

Lekker warm
Om thuis lekker warm te zitten is het handig om het huis goed te verwarmen. Dit kan op meerdere manieren een warme kachel, een openhaard of een vloerverwarming. Wanneer u wilt gaan voor goede vloerverwarming adviseer ik om eens een kijkje te nemen bij warmte shop. Dit bedrijf is gespecialiseerd in vloerverwarming op maat. Wanneer u niet weet wat u wilt, of hoe u dit wilt invullen. Helpen zij u graag verder.

Je vindt misschien ook leuk