Slaapkamer

Dekbedden vs. Nachtrust

15 april 2016

De invloed van slapen onder een dekbed op je nachtrust

Waarschijnlijk kent iedereen het wel, in slaap vallen in de auto. Heerlijk als je nog even een paar uurtjes slaap kan pakken tijdens die lange reis. Maar meestal word je wakker van de kou. Tijdens de slaap daalt je lichaamstemperatuur drastisch. Als je niet genoeg warm gehouden wordt door bijvoorbeeld een dekbed raakt je lichaam alle lichaamswarmte kwijt en zal je uiteindelijk wakker worden van de kou.

Om deze reden is het erg belangrijk om te kiezen voor een goed dekbed. Een dekbed houdt namelijk de warmte vast, waardoor het lichaam niet afkoelt. Een dekbed zorgt er ook voor dat transpiratievocht, dat in eerste instantie niet door een pyjama afgevoerd kan worden, wordt geabsorbeerd. Door deze kwaliteiten van een dekbed slaap je veel comfortabeler en langer dan zonder dekbed

wisdom_multi_sfeer

Nu wil je uiteraard ook dat je slaapkamer er een beetje leuk uitziet. Om kleur in huis te halen kun je de slaapkamer opleuken met mooie dekbedovertrekken in heerlijke frisse zomerkleuren! Omdat een dekbedovertrek vaak al een oppervlakte van 2 meter bij 2 meter in beslag neemt is het een echte blikvanger in de slaapkamer. Om die reden kan de kleur en de print van een dekbedovertrek echt bepalend zijn voor de sfeer in de slaapkamer. Wil je rust in de slaapkamer? Kies dan voor een mooie basic dekbedovertrek of een neutrale print. Hou je juist van gezelligheid, kies dan voor frisse felle kleuren in combinatie met een leuke print.

Je vindt misschien ook leuk