Buiten

Begin op tijd met het maaien van je gras

19 september 2016

Veel Nederlandse woningbezitters kiezen ervoor om gras te zaaien in hun tuin. Dit is niet voor niets, want gras biedt verschillende interessante voordelen! Je kinderen kunnen in de zomer heerlijk op het gras spelen, het gras biedt voor huisdieren alle ruimte om rond te rennen en zelf kun je tijdens de zomermaanden in het gras genieten van de zon. Om het gras zo mooi mogelijk te houden, is het erg belangrijk dat je op tijd begint met het maaien van het gazon. Niet alleen is het regelmatig maaien van je gazon beter voor het gras, ook ziet dit er een stuk verzorgder uit! Hoe vaak maai jij momenteel je gazon?

Wat maakt het maaien van je gras belangrijk?

Wanneer het gras te hoog wordt, geeft dit een onverzorgde uitstraling aan het gazon. Ook krijgt het gras minder lucht, doordat te hoog gras in dikke lagen over elkaar komt te liggen. Zeker wanneer het hard regent, kan het vocht lastig weglopen en krijgt de grond nauwelijks lucht. De grond zal hierdoor langer nat blijven, wat de wortels van het gras absoluut niet ten goede komt. Niet voor niets steken terreinbeheerders vaak met een soort vorken in het gras, om voor voldoende lucht in de grond te zorgen.

 

Ook wordt het bij te hoog gras steeds lastiger om het gazon te onderhouden en kost het meer tijd om het gras te maaien. Hoog gras kan bijvoorbeeld niet op het gazon blijven liggen, waardoor je dit allemaal af dient te voeren. Door het gras laag te houden is het geen probleem, als je het gemaaide gras op het gazon laat liggen. De beperkte lengte van het gras zorgt ervoor dat het gras snel vergaat en op die manier dient als kunstmest.

Je vindt misschien ook leuk