Bewust leven, Buiten, Planten, Trends

Zelf groenten kweken in je moestuin

21 oktober 2015
Groenten

Wat is er leuker dan zelf groenten kweken in je moestuin? Niet alleen voor volwassenen is dit leuk, ook kinderen leren om te gaan met planten en bloemen, het poten van groenten en het laten groeien van kleine zaadjes. Dat is echter niet de enige reden om te kiezen voor het kweken van groenten in een moestuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van de veel lekkerdere smaak van groenten uit eigen tuin?

Met een eigen moestuin hoef je voor groenten nooit meer naar een supermarkt of de plaatselijke groenteboer, maar heb je alles bij de hand in je eigen tuin! Gereedschappen voor het maken van een moestuin vind je in vrijwel iedere tuin- en bouwwinkel. Wanneer start jij met het kweken van groenten in je moestuin?

Een moestuin beginnen

Om groenten te kunnen kweken in je moestuin is het belangrijk om allereerst een geschikte plek voor de moestuin te vinden. Zo moet de ondergrond niet te nat zijn, moet de moestuin voldoende zon krijgen overdag, enzovoorts. Soms wordt het aangeraden om de moestuin tegen een woning aan te plaatsen, zodat er ook warmte van de woning naar de moestuin stroomt. Wanneer de moestuin aangelegd is kun je zaadjes zaaien of plantjes poten. Deze zaden en planten vind je bij veel tuin- en hobbywinkels. Over het algemeen kun je een zakje met zaadjes meerdere keren gebruiken.

Je eigen groenten oogsten

Na het zaaien en poten van je groenten is het zaak om te wachten en de groenten goed te verzorgen, door ze regelmatig water te geven, slakken te verwijderen, enzovoorts. Wanneer de groenten groot genoeg zijn kun je ze uit de moestuin halen en eten! De smaak van je eigen groenten zal je gegarandeerd op een positieve manier verassen, zeker wanneer je deze vergelijkt met de smaak van groenten uit een supermarkt.

 

Je vindt misschien ook leuk