Gezelligheid, Slaapkamer, Styling

Gezelligheid op je slaapkamer

20 oktober 2015
Slaapkamer

Tips bij het inrichten van je slaapkamer

In de slaapkamer kom je tot rust en bouw je energie op voor een nieuwe dag. Het is daarom belangrijk om de slaapkamer in te richten in de stijl die jij associëert met rust en ontspanning. De sfeer die de slaapkamer uitstraalt zijn bepalend voor jouw stemming, dus zorg ervoor dat er zoveel mogelijk balans in de inrichting is. Met een paar eenvoudige tips ben je goed op weg naar je ideale slaapkamer.

De juiste kleuren vinden

Voordat je begint aan de styling van je slaapkamer, is het verstandig om een kleurenpalet te kiezen. Je hebt dan een houvast bij het kopen van de meubels en decoratie en je creëert eenheid in de ruimte als je kleuren laat terugkomen. Kies voor kleuren waar jij rustig van wordt en waar jij je goed bij kunt ontspannen. Meestal zijn dit de zachte kleuren, maar je kunt ook gaan voor één of twee accentkleuren om de slaapkamer wat meer pit te geven.

Maak je slaapkamer af met mooie details

Een bed is een groot meubelstuk en het is het eerste wat in het oog springt als je de ruimte binnenloopt. Zorg daarom voor een mooi dekbedovertrek en bijpassende kussentjes. Ook een mooie sprei over het bed kan de styling van het bed helemaal afmaken. Bijpassende nachtlampjes zorgen ervoor dat er één geheel ontstaat in de slaapkamer en dat straalt rust uit. De gordijnen kun je ook aanpassen aan de sfeer en stijl van jouw wensen. Kies voor gordijnen met een motief voor de wat klassiekere inrichting of voor tijdloze effen gordijnen. Maak de styling af met mooie wanddecoraties. Je kunt wandplanken ophangen waar je mooie vazen, boeken of fotolijsten op kunt zetten. Ook een mooi schilderij kan de styling van je slaapkamer compleet maken. Hiermee maak je de slaapkamer gezellig, knus en persoonlijk.


 

Je vindt misschien ook leuk