Design, Inrichting

Welke interieurtrends kunnen we in 2017 verwachten?

11 januari 2017

We staan wederom bijna aan het begin van een nieuw jaar. 2017 brengt ons ongetwijfeld weer nieuwe ideeën en trends, ook op het gebied van interieur. Waarmee moeten we allemaal rekening houden in het nieuwe jaar? Wat kan écht niet meer en welke nieuwe trends zien we opkomen?

Pastel en poedertinten zijn passé

De pastel en poedertinten zijn in het nieuwe jaar echt passé. We gaan ze zeker steeds minder terugzien. De kleuren deden het nog goed in 2016, maar worden langzamerhand vervangen door warmere kleuren. Tegelijkertijd komt aan de kopertrend een einde. Hetzelfde geldt voor wit marmer. De afgelopen jaren waren deze maerialen zeer populair, maar het lijkt nu dat deze trends hun langste adem hebben gehad.

Warmere kleuren

Wat gaan we dan wel zien in 2017? Zoals eerder in dit artikel vermeld: we krijgen meer warme kleuren terug. Wat eerst zacht en liefelijk was, wordt nu vervangen door diepere en warme kleuren, zoals bruin en terracotta. Met deze opkomst gaan we ook meer donkere kleuren zien. Een mooi kleurpalet is niet uitgesloten. Wordt de groene wand weer populair? Het zou zo maar kunnen!

Materialen

Niet alleen kleuren worden warmer, dit geldt ook voor materialen. Daarnaast zien we dat uitzonderlijke verlichting een grotere rol gaat spelen in woonkamers. Een illustratief voorbeeld is de reeks Modular Nomad ontwerpen. Verder gaan we hoogstwaarschijnlijk meer zien: brons, messing en gekleurd natuursteen. Sommige materialen hebben we alweer een tijdje uit het oog verloren, maar in 2017 lijken ze kans te hebben om weer helemaal terug te komen.

‘Flat packed’

Een absolute trend die we in het nieuwe jaar gaan zien, dat zijn de zogenoemde ‘flat packed’ meubels. Dit zijn meubels die je als het ware in een ‘pakketje’ zo mee kunt nemen. IKEA begon hier enkele tijd geleden al mee. De meubels bestaan uit allerlei schakelstukken die gemakkelijk met elkaar te verbinden zijn. Het is misschien wat praktisch van aard, maar we verwachten dat deze meubels in 2017 een opmars gaan maken.

Je vindt misschien ook leuk