Inrichting

4 belangrijke vragen om de juiste loungekussens op maat te kiezen

11 juli 2016

Het kiezen van de juiste loungekussens op maat is niet moeilijk, mits u zich de juiste vragen stelt. We zetten 4 belangrijke vragen op een rij die u helpen om een keuze te maken. Het is bijvoorbeeld van belang om na te gaan of u de loungebank voor de loungekussens onder een afdak zal plaatsen. Daarnaast verdient het de aanbeveling kritisch te kijken naar de dikte van de kussens en bijvoorbeeld zowel de strakke rugkussens als de plofkussens. Kijk tenslotte goed naar het model loungebank dat u heeft staan om de loungekussens daar netjes op af te kunnen stemmen.

Komt de loungebank onder een afdak te staan?

Indien de loungebank onder een afdak komt te staan hoeft u de loungekussens op maat niet te beschermen tegen eventuele regenval. Komt de bank gewoon in de open lucht te staan? Houd er dan rekening mee dat niet alle kussens even goed bestand zijn tegen regen. U kunt daar zelf een keuze uit maken, afhankelijk van de manier waarop u er gebruik van wilt maken.

Hoe dik dienen de zitkussens te zijn?

Lekker wegzakken in dikke kussens of liever een smaller model om niet te hoog te komen zitten? Loungekussens op maat voor het zitgedeelte meten zo’n 8 – 12cm. Kies voor een lekker comfortabele zit of juist een beperkte hoogte zodat de totale zithoogte niet boven de 42cm uit zal komen.

Strakke rugkussens of plofkussens?

Gebruik maken van strakke rugkussens of zorgen voor een stel fijne plofkussens? De strakke rugkussens zorgen voor een mooie afgewerkte uitstraling. De plofkussens voor de loungebank maken het mogelijk om er lekker in weg te zakken. Bepaal welk type loungekussens op maat u wenst te gebruiken, afhankelijk van wanneer u erin wilt zitten en of u er bijvoorbeeld rechtop gebruik van wenst te maken.

Welk model loungebank heeft u staan?

Stem de loungekussens op maat tenslotte af op het model loungebank dat u heeft staan. Gaat het om een grote bank waarin de grotere plofkussens goed tot hun recht komen of past er juist een meer strak model bij? Bepaal bovendien of u met de loungekussens gebruik kunt maken van verschillende kleuren of dat een rustige uitstraling beter aansluit bij de rest van de tuin.

Je vindt misschien ook leuk