Slaapkamer

De nieuwste trends op het gebied van beddengoed

11 juli 2016

Dekbedovertrekken

Niet alleen uw kleding is onderhevig aan de laatste modetrends, ook uw beddengoed varieert mee met de laatste nieuwe mode inspiraties.

Uw dekbedovertrek is een eyecatcher in de slaapkamer. Door eens een andere kleur of stijl te kiezen geeft u uw slaapkamer gelijk een totaal andere look. Het leuke is dat u zo vaak kunt variëren als u wilt zonder de hele slaapkamer over hoop te halen en er is voor elk budget wat wils. In dit artikel gaan we in op de mode trends op het gebied van bedden goed op dit moment.

 

Bloemen

Een van de trends van het voorjaar en de zomer is bloemen. Er wordt nog wel eens gedacht dat bloemen ouderwets zijn, maar dat is absoluut niet het geval. In de nieuwste collecties komen bloemen op allerlei manieren naar voren. Zo zijn er romantische bloem dessins, maar dessins ook met een frisse uitstraling en moderne look. U ziet bloemen in vrolijke felle kleuren, maar ook neutraal en pastel. Nieuw in het bloemensegment zijn de aquarel dessins.

 

Uni

Een uni dekbedovertrek is een volledig effen gekleurd dekbedovertrek. Ter variatie kan er een biesje in een afwijkende kleur aan zitten of een geborduurde (effen) applicatie. Wat je ook ziet is dat de overtrek aan de voorzijde een andere kleur heeft dan aan de achterzijde. Dit wordt ook wel two tone genoemd.

Een uni dekbedovertrek is rustig en neutraal en past binnen elke slaapkamer. Binnen deze trend zie je momenteel veel frisse witte dekbedovertrekken met en zonder applicaties. Ook zijn we aardtinten als zand, terra groen en ivoor tegengekomen.

 

Stijgerhout

Ook de stijgerhout look blijft hot. Deze trent is vorig jaar gestart en nog steeds helemaal hip. Stijgerhout overtrekken zie je veelal in naturel tinten die neigen naar beige en licht grijs. Met een klein vleugje kleur heeft de overtrek een frisse uitstraling met een speels randje. Vaak wordt het stijgerhout gecombineerd met afbeeldingen van rieten hartjes en teksten met thema’s als ‘home, life en love’. Door de neutrale kleuren passen de stijgerhout dekbedovertrekken bij bijna elke slaapkamer inrichting.

Je vindt misschien ook leuk