Slaapkamer

Tips om sneller in slaap te vallen

11 juli 2016

Ken je dat gevoel, draaien, draaien en draaien tot je een goede positie vind die na 5 seconden ook niet lekker aanvoelt. Hoe hard je ook woelt je matras voelt niet goed. Je kijkt nog eens naar je wekker en ziet dat het inmiddels half 3 is. Je gaat denken wat je de volgende dag allemaal moet doen en je komt echt niet meer in slaap. Hier een aantal tips om je toch sneller in slaap te laten vallen.

Een bed van hoge kwaliteit is erg belangrijk. Zorg er voor dat je een goed matras hebt bijvoorbeel een matras 160×200.

Stress zorgt voor veel slapeloze nachten. Het piekeren over wat er de volgende dag moet gebeuren is een echte wakkerhouder. Maak bijvoorbeeld eens een lijstje met alles zodat je het van je af schrijft. Het is bewezen dat dit werkt.

Zorg er voor dat je vanaf 2 uur voordat je gaat slapen niet meer naar een beeldscherm kijkt. Beantwoord dus je laatste appjes voordat je naar bed gaat, ga geen tv voor het slapen kijken.

Voeding kan helpen, maar ook afschrikken. Zorg er voor dat je geen stimulerende middelen zoals cafeïne en theïne tot je neemt. Wat wel goed helpt is bijvoorbeeld warme melk.

Sporten kan ook goed helpen. Het maakt je natuurlijk moe en zorgt er voor dat je eerder in slaap valt. Een nadeel is wel de spierpijn die je de volgende ochtend voelt, maar na een paar keer trainen is deze ook verdwenen.

Probeer eens te tellen, persoonlijke ervaring verteld me dat ik nog nooit voorbij de 150 ben gekomen zonder in slaap te vallen. Deze truc werkt wel alleen als je compleet stil ligt.

Is het bedtijd, maar ben je nog niet moe, lees dan een boek. Of bedenk een ander vast ritueel voor het slapen gaan. Een vaste routine zorgt er voor dat je lichaam de benodigde stoffen aanmaakt die je in slaap laten vallen.

Je vindt misschien ook leuk