Styling, Trends

Veelgestelde vragen over de V-hals

18 januari 2017

Een T-shirt met V-hals wordt vaak omschreven als een vreemd en apart kledingstuk. Door de diepe V-hals heeft het kledingstuk een ver uitgesneden decolleté. Vaak wordt dit door mannen omschreven als te vrouwelijk of te flodderig. Echter kan je met een V-hals veel meer dan mannen denken. Het laat zich combineren met veel kledingstukken, zonder in de weg te zitten.

 

Een V-hals kan je ook wel zien (of eigenlijk niet) als het ‘onzichtbare’ shirt. Je stopt het onder je overhemd of een mooie shirt met kraag en je hebt een extra laag kleding die isoleert en zweet absorbeert, terwijl de V-hals verstopt blijft door de diepe decolleté. Handig!
Waarom je een V-hals moet dragen
Een V-hals trui is een uiterst nuttig kledingstuk dat op veel verschillende manieren kan worden gedragen. Je kan verschillende stijlen dragen met een V-hals: onder een pak, business smart casual, casual wear.

 

Een V-hals als bovenstuk dragen

Casual kleding wordt steeds normaler op de werkvloer. Een T-shirt met V-hals is de gulden middenweg tussen de informele en de formele stijl. Met een V-hals ga je zowel formeel als casual goed gekleed. Dus mannen, opgelet! Een V-hals is ook bedoeld om gewoon als bovenkleding te dragen. Niks mis mee.

Een V-hals als ondershirt dragen

De V-hals is niet alleen geschikt als bovenstuk, maar is ook prima te dragen als ondershirt, zoals al is gezegd. Een V-hals zorgt ervoor dat jij je niet meer ongemakkelijk voelt bij het dragen van een overhemd.  Een V-hals zorgt ervoor dat je ondershirt onzichtbaar is. Je kan je overhemd weer mooi dragen met de knoopjes open.

 

Hoe je een V-hals moet dragen

Een V-hals combineert zich het beste met een overhemd met een kraag of boord. Tevens kan je een mooie V-hals ook dragen boven een broek. Voorkom alleen dat een V-hals een zeer ongemakkelijk te open kledingstuk wordt. Als een V-hals te laag uitvalt, dan ziet het er niet meer formeel of casual uit, maar eerder als een verloren lapje stof aan jouw lijf.

 

Let wel goed op. Net als kostuums, broeken, overhemden en alle andere kledingstukken, is het net als bij de V-hals belangrijk dat het bij jouw lichaam en gezichtsvorm past. Heb je een langwerpig gezicht, een puntige kin of een dunne nek? Draag dan alleen een V-hals als ondershirt. Als jij dan een V-hals draagt benadruk je juist de dingen die je niet benadrukt wilt hebben. Je gezicht lijkt langer, je kin wordt nog puntiger en je nek lijkt meer op een stokje dan een nek. Dus is dat het geval? Laat de V-hals in de winkel hangen en kies voor een ander mooi shirt.

 

Een gewaagde V-hals vinden

Wanneer je zoekt naar uitdagende en gewaagde V-halzen, dan ga je een lange zoektocht tegemoet. Er is weinig variatie in V-hals T-shirts qua ontwerpen en patronen. Een V-hals komt ook het beste tot z’n recht wanneer deze weinig patroon heeft. Je kan de V-hals een fantastisch mooi overhemd boven te dragen of een T-shirt met kraag dragen die met veel patronen en kleur is bewerkt.

 

 

Je vindt misschien ook leuk