Styling

Extra lange overhemden voor de extra lange man

18 januari 2017

Wij, oer-Hollandse mannen, zijn de langste mannen op aarde. Het Nederlandse mannenvol heeft een gemiddelde lengte van bijna 183 centimeter. Hiermee steken wij met kop en schouders boven onze buitenlandse soortgenoten uit, letterlijk en figuurlijk. Alleen als je lang bent, heb je ook extra lange armen, een extra lange rug en extra lange benen. Dat betekent dat je ook extra lange kleding nodig hebt, waaronder extra lange overhemden. Want gewone overhemden zitten nooit goed bij onze Nederlandse lange mannen.

 

Extra lange overhemden voor iedere extra lange man

Een lange man kan niet rondlopen in een gewoon overhemd. Dan zijn de mouwen tekort, of de rugpas of de boordmaat is niet goed. Er is altijd wel iets mis met een gewoon overhemd voor de lange mannen.

 

De extra lange overhemden brengen hier verandering in. De extra lange overhemden zijn de overhemden die zodanig gemaakt, dat ze perfect passen bij iedere lange man. Dan heb je eindelijk niet meer het probleem dat het ene goed zit (zoals de mouwen) en iets anders niet goed zit (zoals de rugpas).

 

Waar je op moet letten bij het kopen van extra lange overhemden

Wanneer jij extra lange overhemden koopt, betekent het niet meteen dat ze goed zitten. Sorry, voor deze teleurstelling. Maar ook met extra lange overhemden geldt de vuistregel dat de mouwen, de pasvorm en de boordmaat goed moeten zijn.

 

De mouwlengte

Extra lange overhemden hebben mouwlengte 6 of mouwlengte 7. Je moet dus goed rekening houden met jouw armlengte om te weten welke lengtemaat je nodig hebt.

 

De pasvorm

Als je extra lange overhemden koopt, moet je ook rekening houden met de pasvorm. Er zijn drie pasvormen: regular, modern en slim fit. Bij het selecteren van het juiste extra lange overhemd, moet niet alleen de mouwlengte goed zijn, maar ook de pasvorm.

De boordmaat

Extra lange overhemden moeten ook de juiste boordmaat hebben. De boordmaat (omtrek van de hals) bepaalt hoe lang het overhemd is, hoe getailleerd het overhemd valt en hoelang de mouwen van het overhemd zijn.

 

De lengtemaat van extra lange overhemden

De overhemden met mouwlengte 7 hebben meestal mouwen met een lengte van meer dan 70 centimeter. De maximum lengte van mouwlengte 7 is een armlengte dat uitkomt op 79,9 centimeter.

 

Wat te doen als de extra lange overhemden niet goed zijn?

Ben jij druk in de weer met het vinden van de juiste extra lange overhemden? Dan kan het zijn dat je alsnog goed moet zoeken, alvorens je het juiste overhemd vindt. Kijk daarom goed rond naar verschillende soorten kledingmerken. Elk kledingmerk biedt weer net een andere extra lange overhemd aan die voor jou het verschil kunnen maken.

 

Heb je echt de halve wereld rond gereisd? Elk kledingmerk met extra lange overhemden onder de loep genomen? Dan kan het zijn dat je nog steeds niet het geschikte overhemd hebt gevonden. In dit soort zeldzame gevallen is de enige oplossing: maatkleding.

 

 

 

 

Je vindt misschien ook leuk