Bewust leven

Creëer een warm welkom bij de voordeur

20 januari 2017

Je eigen woning richt je naar eigen smaak in om het er zo gezellig mogelijk te maken. Ook wil je graag dat het er leuk uitziet voor vrienden en familie die op bezoek komen. Maar eigenlijk ben je dan al een stapje te laat. Wil je jouw bezoekers echt een warm welkom heten? Creëer dan een gezellig plekje bij de voordeur.

Een praktische benadering

Een voordeur heeft voornamelijk een praktisch doel. Zo zorgen ze ervoor dat niemand zomaar je huis binnenkomt en ze houden warmte, kou en geluid tegen. Het is dus belangrijk om een weloverwogen keuze te maken voor de voordeur die je kiest. Zo zijn kunststof deuren de laatste jaren ontzettend populair. Dit komt omdat kunststof deuren een goede isolerende werking hebben, ze scoren hoog op het gebied van inbraakveiligheid en kunststof deuren zijn uiterst duurzaam en onderhoudsarm. Op zoek naar een goede deur? Laat je dan eens inspireren door de kunststof deuren van Horsten Kozijnen. Hier vind je een ruime keuze aan kleuren, maten en uitvoeringen.

Een warm welkom
Een voordeur is natuurlijk niet alleen praktisch. Het is de eerste plek die mensen zien als ze bij jou op bezoek komen. Wil je dat jouw bezoekers zich welkom voelen bij jou? Creëer dan een leuk en warm plekje bij de voordeur. Hieronder vind je enkele manieren hoe je dat kunt doen.

Maak gebruik van planten en bloemen

Bloemen en planten bij de voordeur zijn bijna onmisbaar. Het zorgt voor een gezellige aanblik en de vrolijke kleuren van de bloemen zorgen voor een warm welkom. Zet bijvoorbeeld grote potten met daarin een mooie plant aan beide kanten van de deur en maak het af met kleine bloembakjes die je aan de muur hangt.

Een stijlvol sfeerhoekje

Ben je creatiever van aard? Houd het dan niet alleen bij een paar bloemen en planten, maar creëer een eigen sfeerhoekje. Een leuk houten bankje met daarop een mooie kandelaar en groene plantjes zorgen voor een heel eigen sfeer. Of hang een pallet aan de muur en zet deze bijvoorbeeld vol met leuke souvenirs die je tijdens je vakanties hebt meegenomen. Tijdens de feestdagen kun je hier ook nog leuke thema items aan toevoegen om je sfeerhoekje helemaal af te maken.

Zet je bezoek in de spotlights

Met mooie verlichting bij de voordeur zorg je dat je bezoekers ook een warm welkom krijgen als het donker is. Zo vinden ze goed de weg naar de voordeur zonder dat ze ergens overheen struikelen. Sfeerverlichting is er in verschillende vormen en stijlen. Of je nu houdt van modern of juist romantisch, er is altijd wel iets dat bij jouw stijl past.

Een unieke deurmat

Wil je jouw bezoekers een echt warm welkom geven? Dan kan een deurmat met een leuke tekst natuurlijk niet ontbreken. Vind je een deurmat met de tekst ‘Welcome’ niet origineel genoeg? Laat dan een eigen tekst op een deurmat bedrukken. Zo maak je de entree van jouw huis wel heel persoonlijk en voelen je vrienden en familie zich zeker thuis.

En neem voor andere deuraccessoires een kijkje op: www.deurbeslag-expert.nl

Je vindt misschien ook leuk