Inrichting

Meer lichtinval in jouw woonkamer? Laat een schuifpui plaatsen

22 februari 2017

Heb je wel genoeg van de donkere wintermaanden en wil je meer licht in jouw woonkamer? Dan is het laten plaatsen van een schuifpui een uitstekende oplossing. Hierdoor lijkt de ruimte ineens een stuk lichter en is het prettiger om erin te verblijven. In dit artikel lees je wat de voordelen en mogelijkheden van een schuifpui zijn.

Voordelen van een schuifpui

Een schuifpui ziet er erg mooi uit en het geeft een extra dimensie aan jouw woning. Bovendien is het gemakkelijker te realiseren dan je denkt en het is mogelijk bij iedere soort woning. Ook als je woonkamer niet zo groot is. Twijfel je over het laten plaatsen van een schuifpui? Om voor jou de keuze gemakkelijker te maken hebben wij de 5 belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Er valt meer licht naar binnen;
  • De ruimte lijkt niet alleen een stuk lichter, maar ook een stuk ruimer;
  • Een schuifpui zorgt voor een prachtige overloop naar de tuin;
  • Een schuifpui is ontzettend gemakkelijk te plaatsen;
  • Het is gemakkelijk te openen en sluiten, met een handomdraai sta je buiten.

Welke schuifpui past het beste bij jou?

Voldoende redenen om een schuifpui te laten plaatsen, of niet? Ben je overtuigd? Dan komt de vraag welke schuifpui dan het beste bij jou past. De keuze is ontzettend groot. Schuifpuien zijn te verkrijgen in verschillende materialen, in diverse kleuren, met verschillende soorten railsystemen en voor verschillende budgetten. Neem eens een kijkje op de website van Profel kozijnen en deuren. Hier vind je een groot aantal voorbeelden en kun je op je gemak inspiratie opdoen.

Wat betreft materialen kun je bijvoorbeeld kiezen uit een schuifpui van kunststof, aluminium of hout. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen kenmerken en voordelen. Kunststof is bijvoorbeeld een budgetvriendelijke optie en onderhoudsarm. Aluminium is ontzettend duurzaam en sterk en een houten schuifpui zorgt dan weer voor een mooie karakteristieke uitstraling.

Welke materiaal je ook kiest voor je schuifpui, ze zijn te verkrijgen in tal van kleuren en modellen. En daarnaast is de breedte van de opening van invloed op welke schuifpui het beste bij jou past. De beste manier om hier een keuze uit te maken is gewoon op zoek te gaan op internet of eens langs te gaan bij een showroom waar diverse voorbeelden staan opgesteld.

Een schuifpui snel en eenvoudig laten plaatsten

Dus wil je meer daglicht in jouw woonkamer? Laat dan een schuifpui plaatsen. Een schuifpui is snel te plaatsten en uiterst betaalbaar. Het enige wat hoeft te doen is het kiezen van de mooiste schuifpui die er is.

Je vindt misschien ook leuk