Inrichting

Voordelen van een prefab woning

13 december 2019

Wanneer je je eigen stuk grond koopt kan je ervoor kiezen om hierop een huis te bouwen. Je zult waarschijnlijk niet meteen denken aan een prefab woning, maar toch kan het voor veel mensen toch interessant zijn. In dit artikel vertel ik je meer over dit type woning.

Wat is het nou precies?

Al wil je een huis bouwen wordt dat meestal op de locatie zelf gedaan, echter is dit bij prefab woningen niet het geval. Een prefab woning is een zogenoemde kant-en-klare woning. De grootste onderdelen van de woning worden in een fabriek gemaakt en op de bouwplaats in elkaar gezet. Het is dus makkelijk en snel om een prefab woning te plaatsen.

Welke voordelen heeft een prefab woning?

Een prefab woning klinkt misschien een beetje saai of simpel, maar toch kent de prefab woning een aantal leuke voordelen. Om te beginnen is de bouwtijd bij een prefab woning een stuk korter als wanneer je een nieuwbouwhuis wilt laten maken. Dit komt mede doordat het grootste deel van de bouw in een fabriek plaatsvindt, waar geen last is van weer die het bouwproces kan vertragen.

Naast de bouwtijd heb je ook meer keuze als de meeste mensen denken. De vrijheid in huisstijlen, kleuren, details en afwerking is enorm. Het is dus geen standaardpakket wat je koopt, maar je kan daadwerkelijk je eigen droomhuis creëren.

Een ander voordeel is dat je van tevoren de exacte kosten weet en niet voor onverwachtse extra kosten kan komen te staan.

Ten slotte staan de woningen bekend als goede, goed geïsoleerde woningen van hoge kwaliteit.

Wil je een nieuwe woning op jouw landgoed, maar vind je nieuwbouw te lang duren of te duur? Neem eens een kijkje naar de mogelijkheden onder de prefab woningen en misschien vind jij daar wel jouw droomhuis.

Je vindt misschien ook leuk