Trends

Cilindersloten en insteeksloten.

20 juli 2018

In dit artikel leggen we het verschil uit tussen insteeksloten en cilindersloten. De veiligheid van je deur hangt namelijk grotendeels af van deze 2 producten.

Insteeksloten

Het insteekslot is een slot wat in de deur gefreesd zal moeten worden. Bij een nieuwe deur kan je de kastmaat van het slot zelf bepalen (hoogte en diepte). Bij bestaande deuren is het belangrijk om te kijken welk slot gemonteerd zal moeten worden. Belangrijk is om hier goed te kijken naar de PC-maat en de Doornmaat. Dit zijn afstanden die standaard zijn, zodat je weet welk type slot je nodig hebt. Naast de PC-maat en Doornmaat heb je uiteraard nog wel te maken met de diepte en hoogte van het slotkat + de lengte van de voorplaat.

Cilindersloten

Bij cilindersloten zit er erg veel verschil in kwaliteit. Een cilinderslot met SKG3 keurmerk zijn cilinders die vandaag de dag het meest toegepast worden. Dit zijn cilinders met kerntrekbeveiliging, waarbij hij niet zomaar uit de deur gefreesd kan worden. Cilindersloten met certificaat zijn cilinders waarbij de sleutels niet zomaar bijgemaakt kunnen worden. Dit kan alleen besteld worden met behulp van het certificaat.

Andere sloten

Naast insteeksloten en cilindersloten zijn er nog vele andere sloten die bij deuren gebruikt worden. Bekende sloten zijn oplegsloten en meerpunstluitingen. Oplegsloten zijn sloten die op de deur gemonteerd worden. Bij een meerpunstsluiting wordt de deur op meerdere punten vergrendeld. Dit gaat altijd met behulp van een cilinderslot.

Wil je een cilinderslot kopen? Neem dan eens een kijkje bij Profielcilinder.nl.

Je vindt misschien ook leuk