Inrichting

Sfeer creëren? Begin bij de basis!

12 mei 2020

Duurzame keuken

Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar dat gaat er natuurlijk helemaal om wat jij allemaal aan je interieur wilt veranderen. Je hele woonkamer of alleen de puntjes op de i?

Dat is voor iedereen weer anders. Maar het resultaat telt natuurlijk! De mooiste uitstraling wordt een feit zodra alles klopt. Dat betekent dat alle elementen in je woning met elkaar overeenkomen. En dat die helemaal bij jouw persoonlijkheid passen, natuurlijk. Iedere keer dat jij je woonkamer binnenloopt, dien je een gevoel van thuiskomen te hebben. Zo weet je pas echt dat je de juiste esthetische keuzes hebt gemaakt!

We gaan er even vanuit dat je niet eerst je hele vloer eruit hoeft te breken en je plafond en wanden onder handen hoeft te nemen. Zo ja, veel succes en maak er een mooi geheel van. Ben je daar klaar mee? Dan wordt het tijd om te kijken naar:

Meubelen

Misschien heb je al de nodige stoelen, tafels en kasten staan. Hartstikke leuk, maar passen die nog wel bij de nieuwe opstelling die jij voor ogen hebt? Wellicht wordt het hoog tijd voor wat nieuws. Uiteraard zul je daar in je plaatselijke meubelboulevard diep voor in de buidel moeten tasten. Maar je hebt natuurlijk ook de kringloopwinkel nog! Veel meubelen daar bevatten nauwelijks gebruikssporen. En zo ja, wellicht past dat dan precies bij de stijl die je voor ogen hebt. Bovendien kun je je huidige tafels, stoelen en kasten nog bewerken met een nieuwe stoffering, laagje lak of likje verf.

Accessoires

Daar bedoelen we versieringen mee, zoals bloemen en planten, foto’s en lijsten en andere decoraties. Die had je vast wel voordat je je metamorfose door ging zetten. Komen die nog overeen bij interieur 2.0? Zo ja, zet ze er weer neer. Maar de objecten waar je geen afscheid kunt nemen en die ook geen plaats hebben in je nieuwe opstelling kun je wellicht nog kwijt in een andere ruimte. Ook accessoires kun je natuurlijk weer nieuw of tweedehands aanschaffen.

Verlichting

Natuurlijk! Licht en het gebrek daaraan zijn de grootste bronnen van sfeer. Wees daarom strategisch met welke lamp je waar neerzet. En ook welke je op zekere momenten al dan niet aanzet. Zo is een verlichte eettafel die rondom verduisterd is zeer romantisch. Hoog tijd dus om je lokale kaarsen groothandel te vereren met een bezoekje! En ook met spotjes kun je een hoop bereiken.

 

Je vindt misschien ook leuk