Inrichting, Styling

Parket is oersterk en tijdloos mooi

17 mei 2016

Bij een verhuizing of verbouwing is de keuze van de vloer heel belangrijk. Deze bepaalt voor een groot deel de uitstraling van de ruimte. Parket maakt elke kamer chic en warm en vormt een prachtige basis, die lang meegaat. Een houten vloer is oersterk en met de juiste behandeling blijft deze heel lang mooi, een uitstekende investering dus. Tegenwoordig is het ook niet meer lastig om een parketvloer te leggen. Er zijn nu prachtige vloeren met een kliksysteem, de click classic vloeren, die zwevend worden gelegd met een degelijke ondervloer. Deze hoeven niet gelijmd te worden en hierdoor zijn ze gemakkelijk weer te verwijderen en eventueel mee te nemen naar een nieuw huis.

creon-vloeren

Een parket is niet alleen mooi, maar ook praktisch

De click classic parketvloeren bestaan uit meerdere lagen, waarvan de bovenste de toplaag wordt genoemd en de lagen daaronder de dragers. Deze zorgen samen met de ondervloer voor isolatie, geluiddemping en vochtwering. Veel ondervloeren zijn ook geschikt voor vloerverwarming. De toplaag van het parket is van massief eiken en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze toplaag is geolied, waardoor hij gemakkelijk schoon te houden is en bestand is tegen watervlekken. Na een tijd kan het parket opnieuw worden geschuurd en geolied, zodat het een nieuw leven krijgt.

 

Verschillende soorten parket hebben allemaal een eigen sfeer

Parket kan in de lengte of breedte worden gelegd, zodat de ruimte optisch langer of breder lijkt. De verschillende tinten van parket benadrukt de stijl van de inrichting. Elk interieur wordt gezelliger door een goede parketvloer. Begin bij het leggen achterin de kamer en kijk naar het effect van de vloer alvorens verder te gaan. Denk er ook aan de parketvloer minstens 48 uur van tevoren in de ruimte te leggen om aan de temperatuur te wennen. En houd ook altijd een centimeter afstand van de muren vanwege het eventuele krimpen en uitzetten.

 

Een parketvloer online bestellen

Bij Creon hebben ze het mooiste parket tegen zeer scherpe tarieven. Alle parketvloeren zijn online te bestellen en worden vervolgens thuis afgeleverd.

Er is een ruim assortiment aan parketvloeren met kliksysteem en met een tand-groefsysteem te vinden. Deze worden in elkaar geschoven en verlijmd met de ondervloer. Daarnaast zijn in de outlet speciale pakketten te vinden met mooie parketvloeren in diverse kleuren tegen een scherpe prijs. Bestel direct online of neem contact op en laat een maatwerk offerte opstellen of vraag extra informatie aan over het leggen of opmeten.

Je vindt misschien ook leuk