Inrichting

tips voor veilig klussen in huis

30 maart 2016

Een grote groep Nederlanders kiest voor het zelf uitvoeren van klussen in huis, zoals het leeghalen van de dakgoten, het ophangen van een schilderij of het aanleggen van nieuwe leidingen. Hoe gaat u hierbij veilig te werk om vervelende ongelukken tijdens het klussen te voorkomen? In dit artikel geven we u graag een aantal handige tips om de kans op ongelukken te verkleinen.

Tip 1: lees de instructies van gereedschap door

Zorg er allereerst voor dat u op de hoogte bent van de werking van bepaalde gereedschappen. Niet iedere boormachine werkt hetzelfde, evenals dat niet iedere klopboor op dezelfde wijze te bedienen is.

Tip 2: zorg voor een stevige basis

Wanneer u klussen op een bepaalde hoogte uitvoert, is het belangrijk om te zorgen voor een stevige basis. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat uw trap stabiel staat, leg desnoods een aantal stenen onder uw trap neer!

Tip 3: kies voor kwaliteit bij klussen

Goedkoop is duurkoop wordt vaak gezegd! Dit geldt ook voor de aanschaf van gereedschap. Zorg dat uw gereedschap van een goede kwaliteit is om ongelukken te voorkomen tijdens het klussen.

Tip 4: neem af en toe een pauze

Wanneer u een lange tijd bezig bent zal uw concentratie afnemen. Zorg om deze reden voor voldoende pauzes tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden!

Tip 5: lees u in!

Tot slot is het van groot belang dat u weet wat u doet tijdens het klussen. Lees u daarom altijd in, voordat u een bepaalde klus gaat uitvoeren.

Je vindt misschien ook leuk