Woonkamer

Breng de lente in huis met hangplanten

30 maart 2016

De zon schijnt weer volop, de temperatuur stijgt en de eerste lammetjes lopen buiten: de lente doet zijn intrede! Om de lente ook in uw eigen woning binnen te brengen, kunt u uw woning voorzien van een aantal leuke accessoires. Een goed voorbeeld zijn hangplanten, die steeds populairder worden in Nederland. Hangplanten kunt u in de lente binnen hangen, maar in de zomer ook naar buiten verplaatsen. Hang de planten bijvoorbeeld aan de rand van uw terras, wat het terras een stuk gezelliger kan maken. Daarbij kunt u hangplanten ook aan een balkon of balustrade hangen als het wat warmer is buiten. Dit geeft een sfeervolle uitstraling aan uw woning!

Verschillende soorten hangplanten

Hangplaten worden in verschillende modellen en formaten aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen hangplanten met een bloem, of hangplanten zonder bloem. Een bloem zorgt voor meer gezelligheid, maar gaat slechts een beperkte tijd mee. Dit kan een reden zijn om te kiezen voor planten met enkel bladeren, kleine besjes, enzovoorts. Daarbij wilt u dat de hangplant niet te nadrukkelijk in uw interieur aanwezig is. Zorg dat het formaat van de hangplant aansluit bij het formaat van de kamer waar u de hangplant zal gebruiken in de inrichting.

Op internet vindt u verschillende websites waarop u hangplanten kunt bestellen. De planten zullen vervolgens bij u thuis worden afgeleverd, zodat u er de deur niet meer voor uit hoeft. Een hangplant is vanzelfsprekend ook te koop bij de meeste bloemisten of bij een plaatselijke supermarkt.

Je vindt misschien ook leuk