Slaapkamer

De eisen voor een goed bed

30 maart 2016

Om lange en fijne nachten te hebben, is een goed bed van groot belang. Hoe vindt u echter een goed bed en wat is de definitie van een goed bed? Het hangt van uw slaaphouding af wat een geschikt bed voor u is. Ligt u bijvoorbeeld op uw zij als u slaapt, of kiest u voor een houding op uw rug in bed? Wanneer u naar een woonboulevard gaat kunt u verschillende bedden uitproberen en advies inwinnen over geschikte bedden, die aansluiten bij uw slaaphouding. Een bed moet echter niet alleen lekker liggen, het bed moet tevens aansluiten bij de stijl van uw woning.

Verschillende modellen bedden

Bedden worden in verschillende modellen en formaten aangeboden in woonwinkels. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke rechthoekige bedden, de klassieke tweedehands auping bedden, maar ook aan rondere bedden of boxsprings. Het formaat van een bed moet aansluiten bij het formaat van de slaapkamer. Een te groot bed zal overheersend zijn wat de sfeer in een slaapkamer negatief kan beïnvloeden, terwijl een klein bed weg kan vallen tussen bijvoorbeeld uw kasten. Daarbij is het formaat van het bed vanzelfsprekend afhankelijk van het aantal personen wat in het bed zal slapen.

Ook de kleur van een bed is bepalend voor de uitstraling van het bed. Een donkere kleur past bijvoorbeeld goed in een modern ingerichte slaapkamer, terwijl een bed van hout beter aansluit bij een klassieker interieur. Voor welke interieurstijl bent u op zoek naar een bed? Overigens speelt niet alleen de kleur van het bed een rol, maar ook de kleur van uw dekbed.

Je vindt misschien ook leuk