Zolder

Maak uw zolder ruimer met een dakkapel

30 maart 2016

Heeft u een zolder in uw woning, die u momenteel niet of nauwelijks gebruikt? U kunt de zolderkamer voorzien van een dakkapel om deze ruimer te laten ogen. Dit maakt een zolderkamer geschikt als slaapkamer, of bijvoorbeeld als een rommelhok voor het strijken, voor de opslag van spullen, enzovoorts. Voor welke bestemming wilt u de zolderkamer ruimer maken met een dakkapel? Om een dakkapel te kunnen plaatsen in uw woning, zult u over het algemeen worden aangeraden om een dakdekker bij u in de buurt in te schakelen. Niet alleen kan een dakdekker de haalbaarheid van uw plannen controleren, ook zorgt een dakdekker voor de volledige installatie van uw dakkapel in de zolderkamer. Zo heeft u hier zelf geen omkijken naar en wordt de kans op complicaties geminimaliseerd!

Verschillende soorten dakkapellen

Dakkapellen worden in verschillende soorten en maten aangeboden. Geeft u bijvoorbeeld de voorkeur aan een dakkapel die over de volledige breedte van de zolderkamer loopt? Of heeft u liever een kleiner formaat dakkapel? Daarbij heeft u vaak de keuze uit een dakkapel met een raam welke geopend kan worden en dakkapellen waarbij dit niet mogelijk is. Zeker voor het gebruik van een dakkapel in een slaapkamer is een raam handig, omdat u zo voor frisse lucht in de slaapkamer kan zorgen.

Een dakkapel zal in vrijwel alle gevallen bijdragen aan het verruimen van de zolderkamer, doordat er meer licht in de kamer komt. Daarbij kunt u een schuin dak (voor een deel) rechter maken met een dakkapel, waardoor u ook daadwerkelijk meer ruimte creëert.

Je vindt misschien ook leuk