Styling

Ramen pimpen met folie

4 april 2016

Ieder huis heeft ramen, maar om eerlijk te zijn zorgen ze er niet echt voor dat de uitstraling van het huis vrolijker wordt. Maar hier kun je met gemak wat aan doen! Alles wat jij hoeft te doen is folie voor op de ramen aan te schaffen.

Wat is raamfolie en wat kan ik er mee?

Met glasfolie kan je ieder raam in huis een pimpbeurt geven. En dat komt goed uit want het kan voorkomen dat je een prachtige uitstraling in je woonkamer hebt, maar dat jouw raam daar als een soort doorzichtig eiland tussen in zweeft. Met een mooi folie op het raam kun je dus jouw raam aan laten sluiten bij de rest van het interieur. Heb je een strak design in de woonkamer dan past daar goed een melkglas folie bij. Heb je een iets antieker design dan is een glas in lood folie een mooie aanvulling op het interieur. Ook is er folie te koop die praktische doelen hebben. Zo zijn er anti inkijkfolies, maar denk bijvoorbeeld ook is aan anti inbraakfolie, hiermee houdt je ongewenste gasten buiten de deur.

Statisch raamfolie voor meer gemak

Het kan voorkomen dat het aanbrengen van het glasfolie niet zo goed lukt. Het aanbrengen van het folie vergt namelijk ook best veel concentratie en precisie. Gelukkig is hiervoor een oplossing. Het statische raamfolie blijft aan het raam zitten doormiddel van een statische lading. Dit zorgt ervoor dat het folie geen paklaag nodig heeft en dus ook weer met gemak van het raam te verwijderen is. Breng je het folie niet zo goed aan? Dan haal je het dus weer met gemak van de ondergrond af en kun je de raamfolie weer gewoon opnieuw aanbrengen op het raam. Dit is natuurlijk ook handig als je het na een tijdje weer op een andere plek wilt plakken. Voor statisch raamfolie betaal je misschien iets meer maar dan voorkom je wel veel geklooi met luchtbellen, krom plakken, en gereedschappen als rakeltjes. Heb je HR++ dan is het aan te raden om contact op te nemen met de glasleverancier. Het kan namelijk voorkomen dat door het folie een thermische breuk ontstaat.

 

Je vindt misschien ook leuk