Zolder

Het voorjaar: de geschikte tijd om uw zolder eens op te ruimen

15 januari 2018
Zolder

Heb je een woning met zolder? Dan heb je hier mogelijk een extra slaapkamer gecreëerd. Het is echter ook mogelijk dat je de zolder gebruikt om rommel op te slaan. Door de jaren heen heb je ongemerkt waarschijnlijk veel verzameld. Hierdoor kan het onderhand een behoorlijk puinhoop zijn op jouw zolder. De hoogste tijd dus om de zolder eens op te ruimen. Een flinke klus waar je wel even tijd voor moet maken. Maar wanneer kun je eigenlijk het beste je zolder op gaan ruimen? In het voorjaar. Waarom? Dat lees je hieronder.

Lekkere temperatuur

Op zolder is de buitentemperatuur vaak goed te vernemen. In de winter is het er doorgaans behoorlijk koud en in de zomer kan het er bloedheet zijn. Het voorjaar is daarom de ideale periode om je zolder op te ruimen. De temperatuur op zolder is dan aangenaam, waardoor het opruimen een stuk makkelijker gaat.

Ruimte creëren

Veel mensen zijn terughoudend met het weggooien van spullen. Hierdoor blijft vaak veel rommel onnodig lang bewaard. Op deze manier wordt het natuurlijk ook een rommeltje op jouw zolder. Daarom is het van belang dat je dingen weg durft te gooien. Waarschijnlijk weet je van veel dingen immers niet eens meer dat je ze nog hebt. Waarom zou je ze dan bewaren? Door telkens maar alles te bewaren, ziet jouw zolder er nooit eens opgeruimd uit.

Grondige schoonmaak

Ga jij je zolder opruimen in het voorjaar? Beperk je dan niet alleen tot het weggooien van spullen. Ga ook direct eens met een sopje langs de kanten. Op deze manier wordt jouw zolder ook direct weer fris en fruitig. Tevens roei je op deze manier vaak veel soorten ongedierte uit die zich op zolder verschuilen. Hierdoor wordt de kans op een ongedierteplaag alweer een stukje kleiner. Trek dus alles van de kant en begin dan pas met opruimen. Alleen dan zorg jij weer voor een opgeruimde indruk op jouw zolder.

Je vindt misschien ook leuk