Zolder

Wat kost een dakkapel?

3 mei 2017

Een dakkapel brengt meer licht en ruimte in uw huis. BM Daktechniek maakt voor u een dakkapel op maat die helemaal voldoet aan uw wensen. De prijs van een dakkapel hangt af van een aantal factoren. Wij zetten deze voor u op een rij.

Berekening kosten dakkapel

  1. Dakhelling

De hellingshoek van het dak van uw huis is van invloed op de prijs van uw dakkapel. Bij een flauwe dakhelling zal uw dakkapel dieper zijn. Dit levert meer ruimte op, maar er is ook meer materiaal nodig om de dakkapel te bouwen. Vandaar dat de prijs hoger ligt.

  1. Soort dakkapel

Dakkapellen zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. U kunt kiezen voor een dakkapel met een plat dak of een schuin dak. Een dakkapel met een plat dak is goedkoper dan een dakkapel met een schuin dak. Aan een dakkapel met nokverhoging zijn de meeste kosten verbonden. Deze kunnen echter wel een zolder waar u niet kunt staan tot een extra kamer omtoveren.

  1. Grootte

Vanzelfsprekend is de afmeting van de dakkapel van invloed op de prijs. Voor de bouw van een kleine dakkapel is minder materiaal nodig. Ook vraagt de plaatsing van een kleine dakkapel om minder arbeid dan de plaatsing van een grotere dakkapel. Daarom ligt de prijs van een kleine dakkapel lager.

  1. Gebruikte materialen

BM Daktechniek levert dakkapellen van hardhout, kunststof of een combinatie van de twee. Een houten dakkapel is in aanschaf even duur als een kunststof dakkapel. Bij een kunststof dakkapel kunt u echter besparen op onderhoudskosten. Een houten dakkapel moet iedere twee jaar opnieuw worden geschilderd. Een kunststof dakkapel niet.

  1. Extra’s

Extra’s zoals zonwering en ventilatieroosters zullen de aanschaf van een dakkapel duurder maken. Ook als u de binnenkant van de dakkapel door onze vakmensen laat afwerken betaalt u iets meer. Voordeel is wel dat u dan zelf niet hoeft te klussen.

 

Prijs van dakkapel berekenen

 

Ons meest gevraagde model dakkapel is de kunststof dakkapel met plat dak. Bij de afmetingen 1,50 x 2,50 meter (H x B) kost dit model € 3.705,- (inclusief BTW). Een dakkapel bouwen is echter maatwerk. Wilt u weten wat een dakkapel die het beste bij uw woning past gaat kosten? U kunt eenvoudig de prijs berekenen met onze offerte-tool. In 6 stappen stelt u een dakkapel samen die helemaal aan uw wensen voldoet. U ontvangt binnen enkele werkdagen per e-mail een vrijblijvende indicatieve offerte van ons.

Je vindt misschien ook leuk