Keuken

Industriële keukens: helemaal in

19 mei 2016

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om het inrichten van een keuken. Wat tegenwoordig helemaal in is: industriële keukens. Dit type interieur brengt de ruwheid van de materialen naar voren in een moderne keuken.

Waarom kiezen voor een industriële keuken?

Mensen zijn snel geneigd om te kiezen voor een keuken waarin het interieur past bij de inrichting van de rest van de woning. Een industriële keuken steekt uit. De reden hiervoor is omdat de inrichting van de keuken veel weg heeft van een oude machinekamer of een vervallen fabriek. Sommige mensen durven niet direct te gaan voor deze stijl omdat het nogal een opvallende stijl is.

Wanneer je de keuken juist apart wilt weergeven, dan is een industriële keuken inrichting juist iets voor jou. Je kunt de industriële elementen combineren met modern apparatuur en dit maakt het effect uniek!

Industriële keuken inrichting

Kenmerkend voor een industriële keuken is dat deze er op het eerste gezicht erg slordig uitziet. Dit komt omdat er vooral gebruik wordt gemaakt van ruwe materialen zoals oud hout, RVS, beton en canvas. Daarnaast wordt er ook vooral niet gelet op de afwerking. Plamuren en het netjes wegwerken van bedrading hoort vooral niet bij de industriële inrichting.

Er kan gebruik worden gemaakt van een bakstenen muur in de kamer. Dit effect heeft veel weg van een oud gebouw dat wordt hergebruikt of een oude fabriek waarin een keuken is geplaatst. In andere type keukens zal er de nodige moeite worden gedaan om de bakstenen muur weg te werken door middel van plamuur enzovoorts waarbij dit bij een industriële keuken absoluut uit den boze is. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van beton. Dit ruwe materiaal kan worden gebruikt in het aanrechtblad of in de omheining van de keuken.

Oud hout wordt ook veelvuldig gebruikt in industriële keukens. Dit type hout brengt een historisch effect naar voren wat uitermate geschikt is voor het interieur. Staal is een materiaal dat geassocieerd wordt met industrie. Daarom is het ook erg populair om te gebruiken in industriële keukens. Vervolgens vormt de afwerking van de bedrading in de keuken ook een erg belangrijk element. Je hoeft alleen maar te denken aan hoe de bedrading was weggewerkt in de oude fabrieken: niet. Bedrading werd niet weggewerkt en vaak hing het gewoon aan het plafond. Dit is een leuk element om terug te laten komen in een industriële keuken. Tot slot is de verlichting erg belangrijk in de keuken. Een keuken moet goed verlicht zijn. Als je kijkt bij de bouwmarkten en de type lampen die er te koop zijn, zul je merken dat deze lampen er vooral modern en netjes afgewerkt uitzien. Dit is precies wat je niet nodig hebt. Wat je wel nodig hebt, zijn industrielampen die er oud uitzien of die een industrieel uiterlijk hebben.

Durf te gaan voor ruw

Ga een keer niet voor modern, maar neem een mooie industriële keuken die er ruw en avontuurlijk uitziet! Industriële keukens zijn alles behalve standaard en originaliteit is altijd het leukste!

 

Je vindt misschien ook leuk