Inrichting

Kamer over in huis? Maak er een fitnesskamer van!

2 mei 2016
fitnesskamer thuis

Heb je een kamer over in huis?

Je hebt een fantastische woning en je bent in het gelukkige bezit van een extra kamer waar je nog geen plan voor hebt. Soms hebben derden de gewoonte om te gaan beslissen wat de bestemming van deze kamer gaat worden. Je moet er toch niet aan denken dat je schoonmoeder (hoe aardig ze ook is) bij je intrekt? Je zit ook niet echt te wachten op commentaar en duidelijke indicaties van kennissen over mogelijke gezinsuitbreiding! Voordat het domein ongemerkt in een opslagruimte verandert, volgt hier een briljant idee.

Maak een fitnesskamer in de extra kamer of andere vrije ruimte!

Ik zie je denken. Je gedachten vliegen van de sporttoestellen die je in een fitnesszaal aantreft naar de diverse trainingsmiddelen in een school voor gevechtssporten. Je denkt aan de omvang en het gewicht van de apparatuur. Onmiddellijk gaan je gedachten naar de buren. Ze zullen niet uitbarsten van enthousiasme bij de gedachte aan het rammelen van fitnessapparatuur, een simpel touwspring-workout of een dreunend programma op de loopband.

Bekleding van de kamer met puzzelmatten is de oplossing

Stel je voor dat je de vloer van je fitnesskamer bekleedt met puzzelmatten. Dat geeft een oneindige stroom aan mogelijkheden en inspiratie. De kleurrijke matten zijn in diverse kleuren en maten leverbaar, ze zijn makkelijk te leggen en toveren in een handomdraai je vrije ruimte om in je eigen privé fitness ruimte. Bevestig een aantal grote spiegels op één van de wanden, en je hebt de ideale fitnesskamer gecreëerd voor tal van mogelijkheden. Eén van belangrijkste voordelen van het bekleden met deze matten is dat ze in hoge mate geluiddempend zijn. Je buren zullen geen hinder hebben van geluidsoverlast tijdens je trainingen!

De matten zijn in verschillende diktes verkrijgbaar. Neem een kijkje op de website www.bestfightshop.nl, dan zie puzzelmatten van 1 cm, 2 cm, 3 cm en 4 cm dikte. Elke puzzelmat heeft twee kleuren, waardoor je naar eigen smaak een patroon kunt leggen. Een vloer die gebruikt wordt voor fitness of gevechtssport heeft natuurlijk best het één en ander te verduren. Deze matten zijn echter van hoge kwaliteit zodat een duurzaam gebruik van je vloer gewaarborgd is.

Laat je inspiratie de vrije loop bij het inrichten van je fitnesskamer

Met de handige puzzelmatten die in de kleuren rood, blauw, zwart en groen leverbaar zijn, kun je eindeloze kleurcombinaties maken.

Een puzzelmat met een dikte van 1 cm is ideaal voor eenvoudige fitnessoefeningen met gewichten of lichte instrumenten. Met een knipoog naar die kennissen die je attenderen op gezinsuitbreiding: mocht het ooit zover komen dan bieden de matten van 1 cm dikte een veilige ruimte als speelkamer voor kinderen.

Een puzzelmat van 2 of 3 cm heeft de ideale demping voor bijvoorbeeld Karate of TaekwonDo. De matten van 4 cm zijn bestand tegen worpen bij sporten zoals Judo, Aikido, MMA en Braziliaans Jiu Jitsu. De matten hebben een veilige antisliplaag. Je kunt de matten eenvoudig uit elkaar halen, handig opbergen en alleen voor een specifieke training tevoorschijn halen.

 

Je vindt misschien ook leuk