Inrichting

Een ronde of rechthoekige eettafel?

17 november 2016

Als je op zoek bent naar een eettafel dan kom je voor grofweg twee keuzes te staan. Wil je een ronde eettafel of toch liever een rechthoekig exemplaar? Voor beide varianten valt zeker wat te zeggen en we zullen hier dan ook beide varianten kort belichten.

Een ronde eettafel?

Allereerst bespreken we de ronde eettafel. Het grootste voordeel van een ronde eettafel is dat je meer in een groep eet. Bij een rechthoekige eettafel lijkt men vooral te spreken met de persoon tegenover je of de personen naast je, terwijl je bij een ronde tafel eigenlijk tegenover en naast iedereen zit. Een ronde eettafel voelt daardoor doorgaans gezelliger aan dan een rechthoekige eettafel. Bovendien ben je met een ronde eettafel meer flexibel met het aantal zitplaatsen. Wanneer iedereen wat verder van elkaar gaat zitten heb je allemaal meer ruimte maar kunnen er minder mensen om de tafel zitten; maar wanneer iedereen wat inschikt en wat verder bij elkaar vandaan gaat zitten, kun je extra zitplaatsen creëren. Bij eet rechthoekige eettafel is dat niet zo eenvoudig en heb je vaak met tafelpoten en hoeken te maken.

Een rechthoekige eettafel?

Het grootste voordeel van een rechthoekige eettafel is dat je ruimte beter benut wordt. Een rechthoekige tafel neemt doorgaans minder ruimte in voor hetzelfde aantal personen als een ronde eettafel. Dat komt doordat het midden van de ronde tafel nauwelijks gebruikt wordt, zeker als het om een tafel voor veel personen gaat.

Een nadeel van de rechthoekige eettafel is wel dat niet iedereen even goed bij het eten kan. Als er veel pannen op tafel staan, moet men voor elkaar opscheppen of een andere oplossing verzinnen. Bij een ronde tafel kun je gemakkelijk een draaitafel in het midden plaatsen waardoor de pannen gedraaid kunnen worden.

Je vindt misschien ook leuk