Woonkamer

TV ophangen: waar moet je op letten?

2 oktober 2018

Veel mensen hebben tegenwoordig een televisie in de woon- en slaapkamer van hun woning. Zo hebben ze zowel op de bank, als op bed de mogelijkheid om hun favoriete programma’s, series en films te kijken. Hierbij kan het de moeite waard zijn om een televisie te combineren met Apple TV of met Google Chromecast. Deze apparaatjes maken het mogelijk om beelden rechtstreeks vanaf een tablet of telefoon naar je toestel te streamen. Handig, als je geen smart TV gebruikt of bijvoorbeeld foto’s wilt laten zien. Om de tv een mooie plek te geven, kiezen veel mensen voor het ophangen hiervan. Waar dien je in dit geval rekening mee te houden?

Let goed op leidingen en kabels achter de muur

Allereerst is het van groot belang, dat je een leidingzoeker aanschaft. Met een leidingzoeker krijg je een goede indicatie van de manier waarop de leidingen tussen je muren lopen. Je moet er immers niet aan denken, dat je tijdens de boorwerkzaamheden bij het ophangen van de televisie een leiding raakt. Dit kan voor een zeer vervelende lekkage zorgen!

Let echter niet alleen op de leidingen. Ook zullen er tal van elektrakabels tussen je muren lopen. De kabels worden vaak volledig horizontaal of verticaal getrokken! Boor zodoende nooit in de buurt of ter hoogte van een stopcontact of schakelaar.

Maak gebruik van pluggen in de muur

Niet iedere muur is stevig genoeg om een televisie aan te hangen. Althans, bij het ophangen van de tv zal het gewicht hiervan ertoe leiden dat de televisie naar voren valt. Door gebruik te maken van pluggen wordt dit voorkomen. De pluggen kunnen eenvoudig in de muur geslagen worden, nadat je hier een gat in hebt geboord. Let bij de aanschaf van deze pluggen goed op het type plug wat je koopt. Er zijn bijvoorbeeld speciale pluggen voor muurtjes van gipsplaat.

Je vindt misschien ook leuk