Vloeren

De vloerentrends van 2018

8 juni 2018

Heb jij al jarenlang dezelfde vloer in je woning liggen? Dan wil je misschien wel een keer iets anders. Gelukkig heb je hier vandaag de dag talloze mogelijkheden voor. Er worden tegenwoordig namelijk heel veel verschillende soorten vloeren gekocht. Loop een willekeurige vloerenzaak binnen en je ziet direct hoe groot het aanbod is. Wanneer jij je vloer gaat vervangen, wil je natuurlijk wel een vloer van deze tijd. Maar wat zijn tegenwoordig eigenlijk populaire vloeren? Wij lichten hier een aantal vloerentrends voor 2018 uit.

Gietvloer

Ben jij op zoek naar een vloer die overeenkomt met jouw strakke interieur? Dan is een gietvloer zeker een goede keuze. Deze vloer is namelijk volledig strak en glad. Bijkomend voordeel is dat jij een gietvloer in haast iedere denkbare kleur aan kunt laten brengen. Om een gietvloer aan te laten brengen, moet er meestal wel een betonnen ondergrond aanwezig zijn.

PVC

Vroeger was laminaat en parket bijzonder geliefd bij veel mensen. Tegenwoordig verschuift de markt echter meer richting de PVC-vloeren. Op het eerste gezicht heeft een PVC-vloer wel wat weg van laminaat. Het is soms zelfs lastig om ze van laminaat te onderscheiden, aangezien PVC-vloeren ook over nerven beschikken. Hierdoor lijkt het net echt hout. Het grote voordeel van een PVC-vloer is dat deze zeer duurzaam is en ook nog eens lange tijd mee gaat.

Houten vloeren

De markt mag dan weliswaar meer verschuiven richting PVC, toch behoort de houten vloer in 2018 ook nog steeds tot de trend. Hout is een natuurlijk materiaal, waardoor het door veel mensen geliefd is. Ook deze vloeren gaan vaak lange tijd mee. Althans, wanneer jij ze goed onderhoudt.

Vloerbedekking

Vloerbedekking komt al sinds jaar en dag voor in heel veel huizen. Ook in 2018 behoort vloerbedekking nog steeds tot de trends. Vloerbedekking is namelijk lekker zacht en warm. Nadeel is alleen dat het snel vies wordt. Toch kiezen ook in 2018 nog veel mensen voor vloerbedekking.

Je vindt misschien ook leuk