Vloeren

Grondige metamorfose van je woning

9 april 2021

Beter hadden we het niet kunnen verwoorden, want we gaan het in onderstaande tekst hebben over je vloer. Over de ondergrond, dus. Snap je ‘m?

 

Stel, je hebt net een nieuw huis gevonden maar de stijl van zelfs het kale uiterlijk is niet naar jouw smaak. Muren, plafonds en ook de vloer moeten plaatsmaken voor iets dat veel beter bij jou past. Dat kan ook het geval zijn in ‘t stekkie waar jij al jaren bivakkeert. Soms verandert je stijl zo drastisch dat je huidige interieur het veld moet ruimen. In dat geval raden we jou aan om onderaan te beginnen. Bij je vloer dus!

Althans, mocht je eerst nog je muren en plafonds willen bijwerken of vervangen, dan kan er een heleboel troep op je vloer terechtkomen. Verfvlekken en andere beschadigingen. Dus in dat geval is het handiger om van boven naar beneden te werken.

In de tussentijd heb je voldoende kans om na te denken over wat er komt te liggen. Van welk materiaal had jij graag een bodem gezien?

 

Hout

De natuurlijke tinten van hout zijn hartstikke aantrekkelijk. Je wordt er letterlijk warm van! Bovendien bepaal jij zelf welke uitstraling en sfeer onderdeel gaan uitmaken van jouw woning, omdat iedere houtsoort weer een ander effect heeft. Dankzij eikenhout komt jouw interieur ontzettend deftig over en sloop- of steigerhout komen perfect van pas bij een industrieel ontwerp. Weet je al wat voor formaat planken je wilt? Die kunnen zo smal zijn als je zelf wenst. Daar tegenover kunnen we breed laminaat stellen. Dat leg je heel handig in elkaar en is verkrijgbaar in een heleboel verschillende tinten.

 

Kunststof

Naast natuurlijke materialen als hout en steen – denk daarbij bijvoorbeeld aan marmer of andere plavuizen – wordt kunststof steeds populairder. Zeker omdat dit ook op milieuvriendelijke manieren geproduceerd kan worden. Groot voordeel is verder dat het ontzettend lang meegaat en nauwelijks onderhoud behoeft. En ook hier is neerleggen heel gemakkelijk. Kwestie van uitrollen en vast tapen of vastklikken. Daar heb je geen specialist voor nodig!

 

Gietvloer

Kan het allemaal nog gemakkelijker? Jazeker! Kwestie van uitgieten. Zodra je ondergrond helemaal waterpas is, gebruik je gewoon een epoxyvloer in jouw favoriete kleur. Die giet je uit en wacht tot die helemaal gestold is. En dan is je vloer praktisch klaar! Je hoeft er qua onderhoud helemaal niks bijzonders voor te doen. Wanneer er toch een iets te diepe kras of groef in terecht komt – misschien zelfs meerdere – kun je er gewoon een laagje overheen gieten.

Je vindt misschien ook leuk