Vloeren

Vloerverwarming in alle vormen

7 maart 2017

Je had er stiekem altijd al zin in, maar omdat het zo’n karwei zou zijn en het in jullie situatie vast niet mogelijk zou zijn, bleef het bij die extra luxe in je vakantiehuisje. Immers, wanneer je overnacht in een hotel heb je heerlijke warme voeten in de badkamer of als je na een dag skiën terug komt in je berghutje kan je direct op blote voeten lopen. Juist: vloerverwarming.

Voor elk wat wils

Of het nu komt omdat je toch alles al overhoop moet halen omdat je een nieuwe keuken krijgt, je vloer echt aan vervanging toe is doordat er nu echt té veel krassen op zitten of omdat je hebt besloten om je wanden te stuken: laat dit nu hét moment zijn om jezelf te verwennen en nu jezelf vloerverwarming te gunnen.

Vloerverwarming zorgt voor een continue warmte, mits je dit goed inregelt. Wanneer je nu radiatoren gewend bent, kan het zijn dat je in de nieuwe situatie bij vloerverwarming wel 1 tot 2 graden lager kunt stoken, omdat vloerverwarming voor een andere warmte zorgt. Waar de straling van radiatoren naar voren gaat en vervolgens naar boven, blijft de warmte bij vloerverwarming lager in de ruimte zitten.

Houten vloer? Geen probleem

Waar men er voorheen vanuit ging dat vloerverwarming alleen bij nieuwbouw geschikt was, omdat je dan de vloerverwarmingsbuizen direct in het cement kon storten, is die gedachte gedateerd en achterhaald. Ook bij houten vloeren is er nu een prachtige oplossing: droogbouw systeem.  Bij dit systeem heb je een minimale opbouwhoogte en hoef je geen cement te storten. En door de aluminium geleiders, heb je een hele snelle warmte afgifte waarbij je dus en op lage temperaturen verwarmt en toch een relatief snelle opwarmtijd hebt.

Maximale rendement

Wil je het grondig aanpakken en heb je de mogelijkheid om vloerverwarming op de traditionele manier te leggen, dan heb je nog steeds volop mogelijkheden. Voor een minimale hoogte leg je vloerverwarming op draadstaalmaten en stort je er vervolgens cement overheen (minimaal 5cm). Voorwaarde is wel dat je vloer geïsoleerd is. Indien je vloer niet geïsoleerd is kan je altijd nog je vloerverwarmingsbuizen op een noppenplaat bevestigen. Deze noppenplaat zorgt voor een snelle manier van vloerverwarming leggen en kan tevens in diverse hoogtes en isolatiewaardes geleverd worden.

Zo ben je dus duurzaam bezig en haal je dat fijne gevoel uit je vakantiehuisje gewoon naar je eigen woning.

Je vindt misschien ook leuk