Verlichting

Hoe kan ik mijn huis goedkoop opknappen?

8 maart 2017
huis opknappen

Iedereen die al een tijdje woont in zijn huis heeft wel eens behoefte om zijn huis op te knappen. Vaak is het geld wat je tegen houdt. Nieuwe meubels, keuken of badkamer kost gauw al een flink vermogen. Toch zijn er veel dingen die al een groot verschil kan maken aan de uitstraling van je kamer en weinig geld kost. Wij helpen je graag op weg met een aantal handige tips!

Vraag je vrienden/kennis

Probeer in je direct omgeving rond te vragen naar specialisten. Vaak kun je via via iets regelen wat je een hoop geld kan schelen. Je kan die persoon vragen of hij bepaalde klusjes kan doen die je normaal door een bedrijf moet laten doen. Bijvoorbeeld je badkamer tegelen. Natuurlijk kan je dit zelf doen. Alleen als je zeker wil weten dat het ook echt goed gebeurd kan je beter vragen aan iemand die het voor zijn beroep ook doet. Zo krijg je namelijk ook het beste kwaliteit. Wil je het toch liever zelf doen? Zorg dat je dan veel informatie verzameld! Ga langs een bouwmarkt en vraag daar iemand om advies. Op internet kun je ook allerlei informatie vinden. Op Youtube heb je vaak filmpjes waarbij iemand uitleg hoe het moet.

Ga verven

Je huis kan al enorm opknappen als je een nieuwe kleurtje gebruikt voor je muren of voor je meubels. Verf is geen dure investering en kan een grote impact hebben op de uitstraling van je kamer die je wilt opknappen. Als je iets meer geld te besteden hebt kun je ook kiezen voor nieuwe behang. Voordeel van verven is dat je dit makkelijk zelf kan doen. En je hebt het binnen een a twee dagen klaar. Wanneer je bezig bent met verven of behangen is het ook goed gelijk te kijken naar je verlichting. Combinatie tussen nieuwe kleur muren en en de juiste verlichting doet wonderen voor je huis. Als je nieuwe lampen koopt kijk ook gelijk naar de energie label. Zo kun je met LED verlichting een hoop energie kosten besparen.

Kringloop winkel

In de kringloopwinkel kun je vaak mooie spullen kopen. Soms zijn het wat oudere spullen maar deze kun je vrij makkelijk opknappen met een schuurpapier en potje verf.

Je vindt misschien ook leuk