Gezelligheid, Verlichting

LED spots in huis gebruiken

4 februari 2016

Wist u dat het heel eenvoudig is om te besparen op de energiekosten voor de verlichting van uw woning? Dit kan door de conventionele gloei- en halogeenlampen in huis te vervangen voor LED verlichting. Denk bijvoorbeeld aan LED spots of LED strips, die u tegenwoordig heel eenvoudig via internet kunt bestellen. Buiten het feit dat LED verlichting een fraaie besparing op de energiekosten op kan leveren, zorgt LED verlichting tevens voor een gezellige sfeer in de ruimtes in huis. Sommige mensen vinden de verlichting van gloeilampen vaak warmer, maar dit is eenvoudig te evenaren met LED verlichting door de kleur van het licht aan te passen. Wist u al dat dit tot de mogelijkheden behoorde? In dit artikel bespreken we de verschillende toepassingen van LED spots in huis en de voordelen, die LED verlichting met zich meebrengt.

Een gezellige sfeer met LED spots in huis

LED spots kunt u op tal van verschillende plekken in uw woning gebruiken. De meest voor de hand liggende optie is wellicht de woon- en badkamer, waar u de LED spots in bijvoorbeeld het plafond kunt verwerken. Hang de LED spots bijvoorbeeld aan het plafond boven uw spiegel in de badkamer, boven de bank in de woonkamer, enzovoorts. Er zijn echter nog tal van andere plekken in huis, waar LED spots voor een gezelligere sfeer kunnen zorgen. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer, waar u de LED spots in een inloopkast zou kunnen gebruiken. Naast LED spots kunt u tevens kiezen voor zogenaamde LED strips, die bijvoorbeeld op een kast geplakt kunnen worden. Dit geeft een speels effect, als u de verlichting tegen een muur laat weerkaatsen. Waar in huis kunt u de verfraaiing van LED verlichting goed gebruiken?

Naast de verschillende soorten LED verlichting, is het bij veel LED spots en LED strips mogelijk om de kleur van de verlichting aan te passen. Zo kunt u overdag kiezen voor een witte of gele kleur verlichting in huis en verandert u dit ’s avonds naar een romantische rode kleur verlichting. Vaak is dit met een afstandsbediening heel eenvoudig te regelen. In sommige gevallen heeft u zelfs de mogelijkheid om de kleur van de verlichting automatisch aan te laten passen, door de verlichting bijvoorbeeld langzaam in elkaar over te laten gaan.

Voornaamste voordelen aan LED verlichting

LED verlichting heeft een aantal interessante voordelen, die de investering in deze vorm van verlichting zeker het overwegen waard maken. Met LED spots is het bijvoorbeeld mogelijk om tot wel 70% op de energiekosten te besparen, doordat het verbruik van LED spots veel lager ligt ten opzichte van het verbruik van gloei- en halogeenlampen in huis. Zo investeert u in een duurzame toekomst voor uzelf en voor de samenleving!

Naast het feit dat LED verlichting veel goedkoper is qua verbruik, gaan LED lampen over het algemeen ook veel langer mee. Wanneer u de LED verlichting dagelijks acht uur aan zou hebben staan, zouden de lampen gemiddeld gezien tien jaar mee moeten kunnen gaan. Dit is veel langer dan de gloei- en halogeenlampen die veel mensen nu nog gebruiken.

Je vindt misschien ook leuk