Inrichting, Uncategorized

Goedkope kozijnen

23 juni 2017

Wanneer je een huis aan het bouwen bent, of de kozijnen zijn aan vervanging toe, kan de prijs van kozijnen een tegenvaller zijn. Zeker als het ontbreekt aan een groot budget kan he tin de papieren lopen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten kozijnen en de prijs hangt af van verschillende factoren. Met onderstaande bespaartips ben je verzekerd van een kwalitatief en goedkoper product.

Materiaalkeuze

Er kan gekozen worden voor kozijnen van hout, aluminium, staal en kunststof. Dit zijn de meest gangbare en verkochte materialen. Het maken van de voordeligste keuze begint dan ook bij het materiaal, waaruit blijkt dat kunststof het goedkoopste is. Gemiddeld zijn kunststof kozijnen 15% goedkoper dan houten kozijnen en zelfs 20% goedkoper dan de materiaalsoort aluminium. Naast de lage aanschafprijs, bieden kunststof kozijnen meer voordelen zoals goedkoop in onderhoud, goede isolatie en een lange levensduur van minstens 50 jaar.

Onderhandelen

Om nog meer voordeel te behalen is het slim om te onderhandelen over de prijs. Vaak heeft de specialist nog wat ruimte om de prijs te laten zakken. Echter, meestal ontvang je alleen korting als je er zelf naar vraagt. Daarom is het ook belangrijk om verschillende prijsopgaves aan te vragen, zodat je een duidelijk beeld krijgt wat het je gaat kosten. Schaam je niet om te onderhandelen, een ‘nee’ heb je en een ‘ja’ kun je krijgen!

Grote bestelling

Wanneer je een grote order plaatst sta je sterker in de onderhandelingen. Het gaat om een aanzienlijk bedrag waardoor de korting ook hoger kan uitpakken. Je doet er verstandig aan om alle kozijnen tegelijk te kopen, mits deze natuurlijk aan vervanging toe zijn. Met het in delen laten vervangen ben je duurder uit. Tevens betaal je dan maar één keer de voorrijkosten en de stijgerhuur.

Kijk en vergelijk

Op onze kozijnengids.com kun je van verschillende kozijnenspecialisten een vrijblijvende offerte aanvragen. Je kunt natuurlijk ook eerlijk advies vragen over welk kozijn het best past bij jouw situatie. Op die manier weet je zeker dat je niet teveel betaald, en dat je het juiste materiaal in huis hebt.

Je vindt misschien ook leuk