Inrichting

Een modern interieur creëren doe je zo

19 maart 2019

Een modern interieur is tegenwoordig heel populair, en dat is niet voor niks! Een modern interieur is namelijk erg rustgevend, en dat kunnen we allemaal wel gebruiken in hectische tijden. Een modern interieur wordt gekenmerkt door strakke lijnen en koele kleuren, en daarom wordt dit interieur niet gezien als erg sfeervol. Toch zijn er ook een aantal manieren waarop je een modern interieur sfeervol maakt. In deze blog zetten we een aantal handige tips voor je op een rijtje.

Kleuren

Wil je graag een modern interieur creëren in je huis? Dan zul je als eerste moeten letten op het kleurgebruik. Neutrale kleuren passen het best bij een modern interieur. Hierbij kun je denken aan zwart, wit en grijstinten. Vind je dit te saai? Dan kun je ook nog een warme tint toevoegen. Verf bijvoorbeeld één muur in een prachtige warme bronskleur. Verder leent een modern interieur zich er uitstekend voor om een accentkleur toe te passen. Laat één felle kleur terugkomen in een vaas, vloerkleed of kussen op de bank.

Vloeren

In een modern interieur kun je het beste kiezen voor een gladde, tijdloze, strakke vloer. Hierbij kun je denken aan een gietvloer of een betonvloer. Misschien vind je dit maar saai klinken, maar het is juist een hele goede basis! Met deze vloeren kun je namelijk alle kanten op en de sfeer breng je terug door middel van accessoires en verlichting.

Meubels

Ook de meubels moeten passen bij de moderne stijl. Kies dus voor meubels met strakke lijnen en vormen. Een salontafel met een metalen frame en glazen blad, een strakke hoekbank of een stoel met stalen poten passen erg goed in een modern interieur. Natuurlijk kun je deze wat gezelliger maken met een kussentje of dekentje.

Binnenzonwering

Ook binnenzonwering is erg bepalend voor de sfeer in je huis. In een modern interieur kun je bijvoorbeeld kiezen voor shutters. Deze staan ontzettend chique, modern en strak in je huis. Bovendien zijn shutters ontzettend makkelijk te bedienen. Als je de shutters open zet, kun je gewoon genieten van daglicht, wat ontzettend mooi is in een modern interieur. Maar je kunt er ook voor kiezen om de shutters te sluiten, waardoor je privacy creëert of gewoonweg de felle zon buiten houdt. Binnenzonwering van Senft is verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren, waardoor er altijd iets bij zit wat bij jouw interieur past.

Sfeerverlichting

Niet alleen natuurlijk licht, maar ook sfeerverlichting is ontzettend belangrijk. Hiermee kun je namelijk echt een gezellige sfeer creëren. Voor een echt modern interieur is het erg mooi om een design lamp boven de eettafel te hangen. Kies voor een lamp met strakke lijnen, zodat het goed in je interieur past. Ook kun je kiezen voor een lamp van glas of draad, zodat je er doorheen kunt kijken. Dit geeft een ruimtelijk gevoel aan je woning!

Je vindt misschien ook leuk