Inrichting, Trends

Waarom een bank aan de eettafel onmisbaar is

21 september 2017

Veel mensen combineren een eettafel in huis met verschillende stoelen. Wist je echter dat een bank veel prettiger zit voor veel mensen? Zeker in de tuin is er niets fijner dan een ontspannende tuinbank, die je aan de eettafel kunt zetten. Na het eten even heerlijk onderuitgezakt uitbuiken, voordat je aan de avond begint! Deze bank kun je natuurlijk ook binnen je woning gebruiken, waarbij je de bank bijvoorbeeld combineert met twee losse eettafelstoelen. Een bank biedt vaak meer ruimte, wat zeker voor grotere gezinnen ideaal is!

Een bank bij een grote eettafel

De eettafel is vaak behoorlijk groot, waardoor deze zeer nadrukkelijk in het interieur van je eetkamer aanwezig is. Dit is ook de reden dat mensen vaak niet besparen op de investering in een nieuwe eettafel. Je wilt immers een “wow”-effect creëren als mensen je eetkamer binnen komen lopen. Wanneer je niet helemaal tevreden bent over de stijl van de eettafel, dan kun je deze combineren met een bank. Een bank is net als de eettafel vrij groot, waardoor deze direct opvalt en zo een deel van de aandacht van de eettafel af zal leiden.

Zorg er wel voor dat de stijl van de bank enigszins aansluit bij de stijl van de eettafel, om te voorkomen dat het contrast te groot wordt. Een groot contrast kan ruimtes een rommelige uitstraling geven!

Ontspannende bank voor in de tuin

De bank die je in de eetkamer binnen je woning gebruikt zal anders zijn dan een bank die je in de tuin plaatst. Het idee is echter hetzelfde! Ook bij het kopen van een tuinbank is het belangrijk dat de stijl van de bank aansluit bij de stijl van de tafel op je terras. Bij een tuinbank wil je daarbij dat deze bank tijdens de verschillende seizoenen buiten kan blijven staan. Het is erg vervelend als je de bank in de herfst of winter naar binnen moet halen vanwege de regen.

Je vindt misschien ook leuk