Trends

Tuinmeubel trends voor 2016

9 maart 2016

De tuin wordt steeds meer gezien als een soort buitenwoonkamer waarbij je lekker kunt zitten en genieten samen met vrienden of familie. De tuin wordt dus meer gezien als livingroom, en daarom vertalen tuinmeubelfabrikanten deze trend door naar de tuinmeubelen die ze ontwikkelen.
Een trend die we in 2016 gaan zien zijn de halfhoge tuinsets en loungesets om aan te eten. Veel tuinsets zijn erg diep waardoor je er niet optimaal aan kan eten. Daarom passen fabrikanten hier hun meubelen op aan door nu te komen met loungesets die een rechtere rug hebben of verstelbaar zijn tot eethoogte.

Materiaal

Als het gaat om het materiaal van tuinmeubelen dan gaan we zien dat in 2016 teakhout gaat terugkomen. Dat zagen we in 2015 al, maar dat gaat zich in 2016 nog meer doorzetten. Teakhout kan goed gecombineerd worden met tuinstoelen voor buiten.

Kleur

De juiste kleur voor een tuinmeubel is natuurlijk voor iedereen persoonlijk. Wel is het zo dat de kleur geel zich steeds meer zal laten zien in de tuinmeubelen. Geel brengt het gevoel van de zon en warmte met zich mee, waardoor het prettig oogt. Geel kan voorkomen in verschillende tinten, dus het zal niet zo zijn dat we in 2016 knalgele tuinmeubelen zullen gaan zien, maar wel zal geel veel gecombineerd worden.

Tuintrends

De tuin zal persoonlijker worden dan ooit. Niet alleen een persoonlijke sfeer en stijl horen daarbij, maar ook de opkomst van vele elektronica die de gebruiksvriendelijkheid bevorderen. Zo zien we voor in de tuin de opkomst van draadloze apparaten, denk aan speakers voor in de tuin maar ook aan bluetooth bediening van tuinapparaten zoals de terrasverwarming, speakers of zelfs je grasmaaier robot! Het is wel duidelijk dat de tuinen gaan veranderen en dat er meer elektronische apparaten gaan voorkomen dan eerst.

Je vindt misschien ook leuk