Woonkamer

Kies zekerheid, kies kunststof kozijnen

9 maart 2016

Op maandag 7 maart 2016 berichtte verschillende media dat de Nederlandse economie minder hard zal groeien in 2016 dan was voorspelt. De oorzaak zijn niet zozeer de binnenlandse bestedingen, maar wel de export die mede door toedoen van de Chinese economie minder groeit. De Nederlandse consument is steeds bereidwilliger om grote aankopen te doen, zoals een dakkapel of kozijnen. Over kozijnen gaan we het kort hebben in dit artikel, want waarom kiezen de meeste mensen voor kunststof kozijnen en niet voor houten of aluminium kozijnen.

Dat heeft meerdere oorzaken, zoals de aanschafkosten, de onderhoudskosten, de mogelijkheden en andere voordelen die kozijnen van kunststof bieden en die in mindere mate gelden voor de andere twee materialen.

De aanschafkosten

Zoals reeds verwoord hebben kunststof kozijnen een hoop voordelen, desondanks kosten nieuwe exemplaren minder dan houten en aluminium kozijnen. Wanneer je een offerte zou aanvragen voor zowel kunststof, houten als aluminium kozijnen, dan valt de offerte voor kunststof 15 procent lager uit dan voor hout en het verschil met de offerte voor aluminium kan zelfs oplopen tot 20 procent. Nu scheelt dat op één kozijn slechts een paar tientjes, maar bij grotere partijen gaat het al snel om honderden euro’s.

De onderhoudskosten

Voor aluminium en kunststof kozijnen geldt dat ze zo nu en dan alleen moeten worden schoongemaakt. Voor hout geldt een totaal ander verhaal, want hout moet eens in de vijf jaar worden geschilderd. Waar een emmertje sop en wat wax voldoende is bij aluminium en kunststof, komt bij hout veel meer kijken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het onderhoud aan houten kozijnen het vijf- tot zesvoudige bedraagt ten opzichte van aluminium en kunststof. Kortom, kunststof kozijnen kosten niet alleen minder op korte termijn, maar ook op lange termijn.

De mogelijkheden en voordelen

Vanuit de kostenkant is kunststof niet alleen de beste optie, kunststof biedt ook veel mogelijkheden. Te denken valt aan houtnerfstructuur, een rechte houtlookverbinding, verdiept of vlak profiel, tal van kleuren en ontelbaar veel andere variaties, zoals extra inbraakwerend hang- en sluitwerk. Daarnaast isoleren kunststof kozijnen beter dan zowel houten als aluminium kozijnen, waardoor je alleen nog maar meer geld bespaart. Verder hebben kozijnen van kunststof een zeer lange levensduur.

Mocht je meer willen weten over kunststof kozijnen of een aantal leveranciers van deze materiaalsoort willen vergelijken? Ga dan naar www.kozijnen-web.nl, dé vergelijkingssite voor kozijnen. Niet alleen kan kosteloos informatie worden ingewonnen, ook het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend.

Je vindt misschien ook leuk