Buiten

Tips voor het kopen van een grasmaaier

31 mei 2017

Herken je dat? Een nieuwe tuin met mooi gazon en je denkt; nu lekker genieten. Maar dan blijkt ook een tuin, hoe groot ook, onderhoud nodig te hebben. In veel tuinen misstaat een grasveldje niet, het geeft een mooi natuurlijk effect en is relatief goedkoop in aanschaf. Maar een grasveld moet natuurlijk gemaaid worden, dus op zoek naar een grasmaaier.

Functies van een grasmaaier

Er zijn erg veel verschillende grasmaaiers op de markt. Vergelijk goed de functies van verschillende grasmaaiers alvorens verdere keuzes te maken. Niet voor ieder grasveld is dezelfde grasmaaier geschikt. Zo zijn er verschillen in maaimessen, denk hierbij aan de hoeveelheid en de beweging die ze maken. Verder zijn er natuurlijk grasmaaiers welke het gras opvangen, maar ook dit is wellicht niet altijd nodig bij een klein oppervlak.

De grootte van de grasmaaier

Wel of geen opvangbak heeft ook gevolgen voor de grootte van de grasmaaier. Ook voor de grootte van de grasmaaier geldt dat dit een doorslaggevende factor kan zijn. Hierbij is niet alleen de grootte van het grasveld een aspect waarmee rekening gehouden moet worden, maar ook de grootte van de schuur of garage. Het grootste gedeelte van de tijd zal de grasmaaier natuurlijk opgeborgen staan en dan is het vervelend wanneer deze steeds in de weg staat.

Besturing van de grasmaaier

Qua besturing is het mogelijk om te kiezen tussen handmatig, automatisch en dan zijn er ook nog zitmaaiers. Hierbij is niet alleen de oppervlakte van het grasveld van belang, maar hou ook rekening met de obstakels op het grasveld. Staat er een boom? En hoe gemakkelijk komt de grasmaaier hier omheen?

Geluid

Wellicht is geluid niet het eerste waar rekening mee gehouden wordt bij de aanschaf van een nieuwe grasmaaier, maar het kan erg storend zijn wanneer de grasmaaier een vervelend geluid maakt. Bedenk hierbij ook dat het storende geluid vaak ook toeneemt naarmate ook de leeftijd van de grasmaaier toeneemt.

 

 

Je vindt misschien ook leuk