Inrichting, Styling

Scandinavisch interieur creëren: Doe je zo!

31 mei 2017

Een Scandinavisch interieur is een mooie en moderne interieurstijl. Deze stijl kenmerkt zich vooral door de lichte tinten, de minimalistische inrichting en de kwalitatief hoogwaardige meubels. Het grote voordeel aan deze stijl is toch wel dat de ruimtes groter aandoen en de sfeer blijft gemoedelijk en huislijk.

Meubels

Om een Scandinavisch interieur in de woonkamer te creëren dient zo veel mogelijk in lichte tinten te zijn. Denk hierbij aan de vloer, maar ook de meubels en wanden. Probeer daarnaast zo veel mogelijk met accessoires verschillende tinten aan te geven, maar hou ook hierbij lichte tinten aan. Een kussen in een pastelkleur of een lichtgrijze bank past erg goed bij het geheel en maakt het daardoor gelijk iets huiselijker. Om kosten te besparen is het zeker ook vaak de moeite waard om bestaande meubels over te schilderen in een witte kleur of lichte tint.

Verlichting

Ook met verlichting moet rekening gehouden worden bij een nieuwe inrichting. Voor een Scandinavisch interieur is het goed om veel te kiezen voor direct licht. Dit kan door spotjes of hanglampen. De spotjes kunnen eventueel gericht worden op iets wat afwijkt van het wit. Zo kan een mooie foto in een zwart lijstje geplaatst worden. Door juist hier een spotje op te zetten zal het een geheel wat speelser worden. Bedenk wel dat de lampen ook niet een dominante kleur moeten hebben, dan zal de aandacht weer daarop gevestigd worden.

Planten in huis

Bloemen en planten zorgen vaak voor veel kleur en een huiselijke sfeer. In een Scandinavisch interieur is een kleurrijk boeket vaak niet gepast. Maar het is wel extra leuk om de natuur in huis te halen. Dit kan mooi gedaan worden door middel van kamerplanten. Door te kiezen voor een effen groen steekt het goed af tegen het witte geheel.

Je vindt misschien ook leuk