Sfeer

Met deze tips creëer je de perfecte man cave!

21 september 2017

Mannen willen hun eigen plekje in huis hebben! De een om lekker te kunnen werken, de ander om te kunnen gamen met vrienden. Hoe creëer je een heuse man cave binnen je woning? In dit artikel geven we je enkele handige tips! Om een man cave te kunnen maken is het allereerst belangrijk om voor voldoende ruimte te zorgen. Een man cave van je huidige slaapkamer maken is immers geen optie, omdat je partner ook enige inspraak in de inrichting van de slaapkamer wil hebben. Het is echter wel mogelijk om je man cave en werkkamer met elkaar te combineren. Zo hoef je geen kamer vrij te maken voor deze man cave!

Een ontspannende bank voor tijdens het gamen

Een van de onmisbare elementen voor een man cave is een goede bank, waarop je heerlijk kunt ontspannen tijdens het kijken van je favoriete serie of het spelen van games. Kies bij voorkeur voor een bank waarop je languit kunt liggen en waarmee je ook ruimte overhoudt voor bezoek. Het zal immers af en toe voorkomen dat vrienden bij je komen gamen, of dat jullie samen van een serie genieten.

Naast de goede bank is natuurlijk ook een mooie televisie en bijbehorende televisiemeubel onmisbaar. Veel mannen houden van meubels met een donkere, strakke uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een matzwarten kast, met een grote 42 inch televisie! Naast de televisie kun je de geluidsinstallatie plaatsen.

Zorg voor de juiste verlichting

Niet onbelangrijk voor een werkkamer die gecombineerd wordt met een man cave is de juiste verlichting. Om je tijdens je werk goed te kunnen concentreren is het van groot belang dat je over voldoende verlichting beschikt. Tijdens het gamen of het kijken van een serie mag het echter wat donkerder zijn. De combinatie van tl-verlichting met led-strips is zodoende ideaal! De led-strips gebruik je tijdens het gamen, de tl-verlichting tijdens het werken.

Je vindt misschien ook leuk